1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pracli Joe az óriástörpék országában

Rémregény

Szerző

Kiadó: Szabad Tér
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 295 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-048-329-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az már a következő évezred zenéje, mondogattuk századokon át, ha valami nagyon távoliról beszéltünk. Ám az emberiség napjainkban abba a furcsa helyzetbe került, hogy a következő évezred itt fekszik a küszöbön, mint egy hűséges pulikutya.
A Kossuth-díjas író új regénye jórészt a jövő évezredben játszódik. Többek között arra keresi a választ, lehetséges-e, hogy Pracli Joe-t, a 198 centiméteres, 125 kilós magyar-történelem szakos tanárt és nehézatlétikai mesteredzőt mindkét állásából elbocsátják? Lehetséges-e, hogy trógerolni kényszerül a Nagyvásártelepen? Hogy művésszé avatják a legendás Adonis Klubban, a budapesti felső ezer titokzatos enyhhelyén? Hogy Big Boss a testőrévé fogadja, majd ráhagyja mesés vagyonát, melynek nagyságát a Svájci Bankszövetség is legfeljebb találgatni tudja? Hogy az egykori Kommunista Ifjúsági Szövetség első titkárát matematikai Nobel-díjra jelöljék? Hogy Pracli Joe nem lép be a Világ Kommunistáinak illegális Magyarországi Szekciójába? Hogy Pracliné dr.... Tovább

Fülszöveg

Az már a következő évezred zenéje, mondogattuk századokon át, ha valami nagyon távoliról beszéltünk. Ám az emberiség napjainkban abba a furcsa helyzetbe került, hogy a következő évezred itt fekszik a küszöbön, mint egy hűséges pulikutya.
A Kossuth-díjas író új regénye jórészt a jövő évezredben játszódik. Többek között arra keresi a választ, lehetséges-e, hogy Pracli Joe-t, a 198 centiméteres, 125 kilós magyar-történelem szakos tanárt és nehézatlétikai mesteredzőt mindkét állásából elbocsátják? Lehetséges-e, hogy trógerolni kényszerül a Nagyvásártelepen? Hogy művésszé avatják a legendás Adonis Klubban, a budapesti felső ezer titokzatos enyhhelyén? Hogy Big Boss a testőrévé fogadja, majd ráhagyja mesés vagyonát, melynek nagyságát a Svájci Bankszövetség is legfeljebb találgatni tudja? Hogy az egykori Kommunista Ifjúsági Szövetség első titkárát matematikai Nobel-díjra jelöljék? Hogy Pracli Joe nem lép be a Világ Kommunistáinak illegális Magyarországi Szekciójába? Hogy Pracliné dr. Simonyi Mária megcsalja Pracli Joe-t, aki hitvestársi engedéllyel igencsak gyakran keveredik hasonló szituációkba? Hogy egy polgármester-helyettes szerény lakása kiég, s a biztosítótól kapott összegből villát épít a Gugger-hegyen? Hogy megtaláltatott a döntő tudományos bizonyíték a magyar-tajvani őshazáról? Hogy a neokaldeánus pátriárka kénytelen választani a libamájas szendvics és Isten léte között? Hogy a magyar biztonsági erőket bevetik a kínaiak ellen? Végül lehetséges-e a könyv befejezése, amit a borítón a nem árulhatunk el az olvasónak?
Az író válasza egyértelmű, és hinnünk kell neki, mert minden szavát a valóságból merítette: mindez és még sok minden más igenis lehetséges. A következő évezredben, mely holnap kezdődik. Vissza

Tartalom

Első fejezet5
Elöljáró beszéd. A köztudottan igen fájdalmas kettős törés. Az iskolaközvetítés és az iskolabörze fogalma. Keserves búcsú az alma matertől. Hősünk, a magyar-történelem szakos gimnáziumi tanár és nehézatlétikai mesteredző. A Pracli Joe név eredete. Egy király, egy paraszt avagy a bölcsek köve. A nagyvásártelepi trógerolás és a pályakezdő magyar költők. Hősünk számára páratlan lehetőség kínálkozik. Feleségek felesége. A családi tanács.
Második fejezet25
Első bepillantás az Adonis Klub rejtelmeibe. A harcsakirály, az elefántbébi és a 2222 tükör. A pénzhasználat tilalma. Hogyan jutott be Pracli Joe az ügyvezető irodájába. A művészi tevékenység és a titoktartás aranyszabályai. A borravaló gyakorlatának kiiktatása. A lehetetlen fogalmának nem ismerete. Egy kérdés, egy válasz. Hősünket művésszé avatják. Pracli Joe, életében először, szeszes italt fogyaszt.
Harmadik fejezet45
Candide az Adonis Klubban avagy Alice Csodaországban. Egy sztárművész portréja. Hősünk és a marsallbot. Az áthághatatlan szabály áthághatósága. Pracli Joe és a hitvesi hűség. Pajzán történet: Sárika és Sanyika. Száz bunda, a csecsemőkereskedő szülészprofesszor, a hófehér hangversenyzongora, az alma a lőmester fején: pillanatfelvételek az Adonis Klubból. A sorsdöntő pillanat.
Negyedik fejezet62
Big Boss feltűnik Pracli Joe életében. Egy különös majorság, könnyű harckocsival. Egy s más Big Boss életbölcseletéről. Pracli fejen állva, csípőből ellövi az ellen orrát és a fekete rózsa. Midasz király. Családi válság, amely jóra fordul. A szkarabeuszpor hatása. Pracli Joe-ra rászakad a csillagos ég. Big Boss eltávozik az élők sorából.
Ötödik fejezet81
Pracli Joe felkeresi a Zsiráfot. Kissé furcsa üzletkötés a tányértörő áspiskígyóval. A nagy utazás. Három pálmafa a Paradicsom-öböl kellős közepén. Balambér, az óriássügér. Hősünk töredelmes vallomása szerelmetes hitvesének avagy a mázsás kő lehull Pracli Joe szívéről. Az öreg halász és a főkormányzó. Palau a spanyoloké, bár ez nem befolyásolja a Pracli házaspár sorsát. Majdcsak lesz valahogy.
Hatodik fejezet105
A csalódás: Magyarország még nem érte utol a fejlődésben a Kis-Szunda-szigeteket. A Zsiráf ajánlatai Pracli Joe új arculatának kialakítására. nagykövet, versenyistálló-tulajdonos avagy egyéb. A vak zongorista, a Sztálin-díjas koreográfus és bizonyos dámák. A Nábob első világháborús bakanótái. Hősünk mártíromságra készül a világforradalom érdekében. Pracli Joe nézetei az osztrigakereskedelemről. Az Adonis Klub kebelére öleli hűtlen művészét.
Hetedik fejezet122
Mi a különbség a hal és az ember között? Hősünk életének története ellaposodik. Paul Verlaine mit sem segít, inkább ront. A Rózsadomb hadművelet és a Johannita Lovagrend. Égő csipkebokor és egy szakállas öregúr a János-hegyen. A tíz csapás, a vessző meg a kígyó és más egyebek. Hősünk megjelöltetése. Rántotta huszonnégy tojásból avagy Pracli Joe küldetése.
Nyolcadik fejezet139
Kutya fején papagáj. Az OTP-bankfiók riasztórendszere. Kungfu és harakiri. A titokzatos étlapok, Va banque. Fizetéskiegészítés háromgyermekes családanyák és családapák számára. Praclinak pénze van, a családapának elvei. A Csodaszarvas gondnokának kettős látása. Salamon és a zoknik. Virágkertészet a teraszon.
Kilencedik fejezet160
Pénz, pénz és pénz. A politikai faktor és a lóverseny. Dr. Schickelgruber Adolf osztályvezető-helyettes, Első Károly és némi információk. Dr. Schickelgruber Adolf polgármesterhelyettes csak parádi vizet kap. Két gigász párviadala avagy miért nem talált be Hódító Vilmos a lyukba. A Hungária és a Pannónia rejtélye és a rejtély megoldása.
Tizedik fejezet177
A Csodaszarvas feltérképezése. Kicsi kínaiak Magyarországon. A mindenre használható szó. Salamonból szobor készül. Tömegtüntetés az Andrássy úton. Egy (majdnem) Nobel-díjas KISZ első titkár. Szanálás és gründolás. A neokaldeánus pátriárka. Az öröm vallása és az állami apanázs. Nehéz választás a libamájas szendvics és Isten léte között. Pracli Joe nem lép be a Kommunista Világmozgalom illegális Magyarországi Szekciójába.
Tizenegyedik fejezet196
Miből lesz a cserebogár és a szerelem? Ágyban nem, csak asztalnál. Az olimpiai bajnok parasztbarokk-szakértő. Mercedes vagy Ferrari? Apartmanszerzés és osztrigahiány. Többmenetes küzdelem, életre-halálra. Ceaucescu fiának szeretője és Ali, a libanoni center. Mért vesztegelt a kikötőben a Gyöngyösbokréta? A WC-választóvonal. Szilágyi Erzsébet mindent kétszer mond. Dodó és Totó, valamint a féltékenység. Menekülés a cselédlépcsőn. A lavina elzúg hősünk felett.
Tizenkettedik fejezet213
Egy önkormányzati iskola létrehozásának nehézségei: 1. A pártviszonyok és a pártkapcsolatok tisztázatlansága 2. A törvények megváltoztathatóságának kérdése s az ebből származó bonyodalmak. Egy alapítványi iskola létrehozásának nehézségei: 1. A paritásos alap 2. Személyi kérdések. Egy gombkészítő kisiparos tevékenysége, elvei, valamint rokonsága. Mindent a maga helyére. Lázadás a művészetek szentségének jegyében. A geinus loci.
Tizenharmadik fejezet227
Az a bizonyos kiskapu. Pracli Joe nemzetségének ősi lakhelye. Sírnak a kicsi kínaiak. A nagybácsi parancsának visszavonhatatlansága avagy miért nem használhatóak a belga postagalambok. A miniszterelnök zsenialitása s a magyartajvani őshaza. A Haza Atyja a Bükk-fennsíkon és a történelemben. A Haza Sárikájának, valamint két szelíd vaddisznónak titokzatos elrablása. Pracli Joe jegesmedvebőrt ölt. Magyarország a világlapok címoldalán. A világközvélemény két táborra szakad. Bubópestis és feketehimlő a sporttelepen. Minden jó, ha a vége jó.
Tizennegyedik fejezet249
Egy iskolaigazgató szerződtetése. Verbuválódik a pedagóguscsapat. Pracli Joe parádés riposztja, valamint a Zsiráf intelmei. A különbség hősünk és Big Boss között. Némely ólomszürke felhő a boldogság ragyogó kék egén. Mindenből a legjobbat. Az ultimátum. A baseball és a softball meghonosodása. Magyarországon. Túljelentkezés a Gróf Széchenyi István Gimnáziumban, némi komplikációval. Hősünk hű hitvese Madách Imre halhatatlan művét idézi.
Tizenötödik fejezet268
És ismét Koror. Vidámpark a Paradicsom-öbölben. Őrkutyákkal védett területek s az utolsó főkormányzó fiának obeliszkje. Az összkomfortos motel. Szamarak, majmok, valamint egri bikavér Tobi szigetén. Az amerikai tengerészgyalogság számvevő őrmestere. A távirányítható horgászbot. Szerelem, szerelem. Hurrikán. A magyar költők vátesz szerepe és a huncut nebulók. A kalapácsvető-csoda. A Zsiráf ládikája, valamint a törvény. Csak az a vég, csak azt tudnánk feledni.

Gyurkó László

Gyurkó László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gyurkó László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv