1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jogi ismeretek kézikönyv

Mestervizsga előkészítő tanfolyam

Szerző

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A mestervizsga-előkészítő tanfolyam jogi ismeretek kézikönyv kiadását az tette szükségessé, hogy az előző kiadás óta számos olyan új, a kisipart érintő jogszabály lépett hatályba, amelyek ismerete... Tovább

Előszó

A mestervizsga-előkészítő tanfolyam jogi ismeretek kézikönyv kiadását az tette szükségessé, hogy az előző kiadás óta számos olyan új, a kisipart érintő jogszabály lépett hatályba, amelyek ismerete a kisipar gyakorlásánál szükséges. Így például sok vonatkozásban változtak a társadalombiztosítási szabályok, a kisipari tevékenység gyakorlásánál módosultak az alkalmazottak létszámára, a segítő családtagok forgalmára vonatkozó előírások, új társulási lehetőség nyílt, ha korlátozottan is a korlátolt felelősségű társaságba magánszemélyek részére történő belépés lehetővé tételével stb.
A kézikönyv átdolgozásánál ugyanakkor törekedtünk a helyes arányok megtartására, így az olyan témáknál, mint például a magánkereskedői és a kisipari tevékenység együttes gyakorlásánál, vagy a korlátolt felelősségű társaság szabályainál a kézikönyv csak a legszükségesebb alapismereteket közli, és arra törekszik, hogy ezeknek a jogi szabályozásoknak a lényegét ismertesse a mestervizsgára felkészülőkkel, hogy ezeknek az ismereteknek a birtokában az ipargyakorlásuk során tudjanak választani a jogszabályok adta lehetőségek közül.
Továbbra is megtartottuk a korábbi kiadású kézikönyv bevált szerkezeti formáját, valamint azt a módszert, hogy a kézikönyvben közölt ismereteket kérdés-felelet formájában közöltük, amelyek egyúttal vizsgakérdések is.
Változatlanul az volt a célunk, hogy a kézikönyv segítse a mestervizsgára történő jobb felkészülést, alapvető jogi ismereteket nyújtson, és nem törekedtünk arra, hogy a kisiparra vonatkozó általános, átfogó, mindenre kiterjedő ismereteket adjunk. Az így közölt ismeretek azonban hozzásegítik a hallgatókat nemcsak a mestervizsga sikeres letételéhez, hanem ahhoz is, hogy a nem egyszer bonyolultnak tűnő jogi szabályozásban megfelelően eligazodva mindennapi kisipari tevékenységüket is sikeresebben végezhessék. Szerzők Vissza

Tartalom

Előszó 4
Kisvállalkozás-kisipar 5
A kisipar célja, a kisipari tevékenység fogalma 7
Az ipar jogosítvány kiváltása 10
Az ipargyakorlás szabályai 13
A kisiparosok gépjárműhasználata 22
Magánkereskedői és kisipari tevékenység együttes gyakorlása 24
A kisiparosok állandó társulásának formái 26
Munkajogi ismeretek 33
Szakmunkásképzés a kisiparosoknál és a gazdasági munkaközösségeknél 43
Társadalombiztosítás 47
A vállalkozás alapvető szabályai 66
A kisipar állami felügyelete 75
Alapvető tudnivalók a kisiparosok országos szervezetéről 76
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv