1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Dúvadnevelde

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 306 oldal
Sorozatcím: Modern könyvtár
Kötetszám: 607
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 10 cm
ISBN: 963-075-243-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Félelmetes, furcsa történet ez! Az ember az irodalom összes fortélyát felhasználhatja, és sohasem fog hasonló hatást elérni." Andrej Bitov írta ezeket a szavakat a Volgográdban élő író első regényéről. A mű megjelenése óta számos szovjet kritikus nevezte a Dúvadneveldé-t az 1989-es irodalmi év nagy eseményének (felfedezésének, szenzációjának); egyesek Szolzsenyicin Gulag-jához hasonlították, de többnyire hozzátették, hogy Gabisev írása aligha "irodalom" a szó klasszikus értelmében. Vagyis: nem lehet esztétikai mércével mérni, a valóság nem "változik" irodalmi szöveggé, hanem a maga pőre és rút kegyetlenségében mutatkozik meg. Vagy ahogy Bitov írja: "Képzeljék el egy égetőkemencében vagy gázkamrában lévő ember érzéseinek hiteles leírását." Ez a "valóság", ez a "gázkamra" a hatvanas évek végének, hetvenes évek elejének Szovjetuniója, és a zóna: Odljan, a kiskorúak büntetőtelepe, ahol a regény főhőse megérti, hogy az embert milyen könnyű akarat nélküli "amőbává" változtatni.

Leonyid Gabisev

Leonyid Gabisev műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Leonyid Gabisev könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv