1.038.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Morland Dinasztia története 1-2.

Az alapító/A fekete rózsa

Szerző
Fordító

Kiadó: I. P. C. Könyvek Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 900 oldal
Sorozatcím: I. P. C. Könyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-635-128-7
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az alapító
Az angol történelem legvérzivatarosabb korszakába, a XV. századba vezeti el az olvasót Cynthia Harrod Eagles családregény folyamának első kötete. Az Angliában példátlan sikert arató, tucatnyi kiadásban elfogyott mű a Morland dinasztia születésének lebilincselően érdekes történetét eleveníti meg.
Ötven évet fog át a regény cselekménye, a franciaországi tartományok elvesztéséhez vezető százéves háború, és az Angliát feldúló Rózsák Háborúja korszakát. Középpontjában igazi nagyasszony, Eleanor Courteney áll. Elszegényedett nemesi család árván maradó sarja, akit főrangú gyámja a gazdag yorki juhtenyésztő fiához, Robert Morlandhez ad feleségül. Hosszú élete folyamán végig a szívében őrzi titkolt szerelmének, a Fehér rózsa pártját vezető Richard yorki hercegének az emlékét, és mindent megtesz azért, hogy családja gazdagságát a York ház szolgálatába állítsa. Tizenhárom gyermeket szül, "szeretet és igazságosság irányította vaskézzel" kormányozza családját, és élete végére erős... Tovább

Fülszöveg

Az alapító
Az angol történelem legvérzivatarosabb korszakába, a XV. századba vezeti el az olvasót Cynthia Harrod Eagles családregény folyamának első kötete. Az Angliában példátlan sikert arató, tucatnyi kiadásban elfogyott mű a Morland dinasztia születésének lebilincselően érdekes történetét eleveníti meg.
Ötven évet fog át a regény cselekménye, a franciaországi tartományok elvesztéséhez vezető százéves háború, és az Angliát feldúló Rózsák Háborúja korszakát. Középpontjában igazi nagyasszony, Eleanor Courteney áll. Elszegényedett nemesi család árván maradó sarja, akit főrangú gyámja a gazdag yorki juhtenyésztő fiához, Robert Morlandhez ad feleségül. Hosszú élete folyamán végig a szívében őrzi titkolt szerelmének, a Fehér rózsa pártját vezető Richard yorki hercegének az emlékét, és mindent megtesz azért, hogy családja gazdagságát a York ház szolgálatába állítsa. Tizenhárom gyermeket szül, "szeretet és igazságosság irányította vaskézzel" kormányozza családját, és élete végére erős dinasztiát teremt. Személyes sorsa és a családé egybefonódik több legendás angol uralkodó, köztük IV. Edward és öccse, III. Richard életével. Utóbbit az írónő a Shakespeare által rajzolt képtől élesen elütő színben ábrázol: nagy hadvezérként, és országa javán munkálkodó uralkodóként kelti életre a nagyívű regény lapjain.

A fekete rózsa
A XVI. század első felében folytatódik a Morland család története. VIII. Tudor Henrik a király, az országban eleinte viszonylagos béke van, a Morlandek vagyona töretlenül gyarapszik, befolyásuk egyre nő.
A dinasztialapító Eleanor dédunokája, Paul a család feje. Ellentmondásos, szeretetre vágyó, de szeretetet adni csak nehezen tudó személyiség, aki önmagának is sok fájdalmat okozva örök harcban áll közvetlen környezetével. Sorscsapások sorozata kell hozzá, s az unokahúga, Nanette iránt érzett tiszta szerelem, hogy számot vessen életével, megnyugodjon, és érett férfifejjel végre szilárdan meg tudjon állni a lábán.
A családi viszályt az ország egyre zűrzavarosabb belső helyzete is nehezíti. Az utódra vágyó király szakít feleségével, a fiút szülni képtelen Aragóniai Katalinnal, s tragikus végű, nagy szerelemre lobban Nanette barátnője, Boleyn Anna iránt.
Szakítás Rómával, egyházreform, Angliát élesen megosztó vallási ellentétek jellemzik az egyre zavarosabbá váló kort. VIII. Henrik sűrűn váltogatja feleségeit, kegyetlen vaskézzel sújt le mindenkire, aki szembeszáll akaratával, s az udvarból induló hullámverések a Morland-házban is éreztetik hatásukat, annál is inkább, mivel Nanette két királynénak is közeli barátnője, részese életüknek, megpróbáltatásaiknak. Az ő története, szerelmei, hányattatásai adják a cselekmény gerincét: az ellentmondásos kort bemutató széles ívű freskó érzékletesen ábrázolja a "nőfalő" VIII. Henrik udvarát, a tragikus sorsú Boleyn Anna, s az utolsó feleség, Parr Katalin életét, nem kisebb élménnyel ajándékozva meg az olvasót, mint tette Cynthia Harrod-Eagles hatalmas családregény-folyamának első darabja, az Alapító. Vissza

Cynthia Harrod-Eagles

Cynthia Harrod-Eagles műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Cynthia Harrod-Eagles könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv