1.037.509

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Félreértelmező kéziszótár

Szerző
Grafikus

Kiadó: DO-LU BT.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-008-678-6
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az előszókat ugyanis mindig utólag írják. Az utószókat szokták előre megírni. A rutinos olvasó viszont egyiket sem olvassa el. Pedig az előszó is nagyon hasznos olvasmány, ebből tudjuk meg, hogy a... Tovább

Előszó

Az előszókat ugyanis mindig utólag írják. Az utószókat szokták előre megírni. A rutinos olvasó viszont egyiket sem olvassa el. Pedig az előszó is nagyon hasznos olvasmány, ebből tudjuk meg, hogy a könyv miért íródott. Ismert más álláspont is, amely azt vallja, nagy baj van, ha az előszóból kell megtudni, hogy miért íródott a könyv!
Ez a könyv a Magyar Köztársaság legnagyobb kincséről szól! Ez a kincs -itt most nem részletezendő okok miatt- nem a föld mélyén lapul, nem is a bankok páncéltermeiben, nem lehet kivinni a tőzsdére, és még GDP-nkbe sem számít bele.
Ez a kincs ugyanis a magyar nyelv!
A nyelvünk, amely hallatlanul gazdag és folyton változik: a szavak új értelmet kapnak, új szavak születnek, mások eltűnnek, hogy majd évtizedekkel később esetleg teljesen más jelentéssel jelenjenek meg újra. Nyelvünk a leggazdagabb humorforrás, és a legnemesebb játékszerünk gyermekének is nyilván az a kedvenc játéka, hogy gyémántokkal golyózik. A játék során a szavak szokatlan jelentéseit fedezhetjük fel, bár az is lehet, hogy ez volt az eredeti jelentése, csak eddig félreértelmeztük... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv