1.037.446

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szöveggyűjtemény a Vendéglátó ismeretekhez

A vendéglátóipari szakmunkásképzés számára

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 196 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-220-475-1
Megjegyzés: Tankönyvi szám: 21 410. További szerzők a tartalomban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. Szépirodalom
A pincér álma (Krúdy Gyula) 5
Ötven felé (Vas István) 24
Művészek (Sinclair Lewis) 25
Öreg pincér (Arany János) 40
Pesti pincér (Kosztolányi Dezső) 42
Cukrász (Kosztolányi Dezső) 43
Szakács (Kosztolányi Dezső) 46
Lencsés (Molnár Ferenc) 49
Álom-kert (Garai Gábor) 54
Családi töredékek (Szakonyi Károly) 5 5
Szóra sem érdemes (Ludwig Bemmelmas) 58
Séta a gyomor körül (Ráth-Végh István) 64
Részletek Miguel Angel Asturias-Pablo Neruda „Megkóstoltuk Magyarországot" c. könyvéből 73
Egy tömött libához (Berda József) 84
Birkapörkölt (Berda József) 85
Húsleves dicsérete 86
Átkozódás (Berda József) 87
Egy vendéglátásra (Berda József) 88
II. Szakirodalom
Részlet Langer Lajos-Soós Péter „Melegkonyhás üzemek szervezése'' c. művéből 91
Az önkiszolgálás mint a jelen és a jövő módszere 99
Az önkiszolgáló éttermekről 102
Prágai beszámoló snack-bárokról, grill-bárokról (Csetnegi Mihály) 105
Vendéglátás és művészet (Konrádyné Gálos Magda) 108
Ínyenc beszélgetés lúdmájról, szarvasgombáról (Lestyán Sándor) 110
Gasztronómiai kalandozások Európában (Halász Zoltán) 113
Fűszerek könyve (Romvári Vilmos) 115
Vendéglátóipari dolgozók a magyar munkásmozgalomban (Gadanecz Béláné) 118
Válogatások Sós József-Szelényi István-Sós András A táplálkozás művészete" c. munkájából 122
Kiemelések Gundel Károly „A vendéglátás művészete" c. könyvéből 126
A magyar vendéglátóipar története (Ballai Károly) 134
Idézetek Mazsáry Béla gyűjtéséből és fordításaiból 143
Az utasellátás története (Kócziánné Szentpéteri Erzsébet) 147
Régi szakácskönyvek, régi lakomák (Lestyán Sándor) 150
De vajon ki zörget? (Bogdán István) 169
Néprajzi ínyesmesterség (Erdei Ferenc) 177
Miért éppen bort igyunk? (Dömötör József-Katona József-Muraközi Tamás) 180
Számvitel. Adatszolgáltatás és rendszerszervezés (Herner Ernőné) 185
Kiejtési tudnivalók és szómagyarázatok 189
A felhasznált irodalom jegyzéke 195
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv