1.040.314

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Matematikai mulatságok

Szerző

Kiadó: Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím: Thot - Tudomány és műveltség
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9371-22-x
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az elmúlt években már megjelent három hasonló gyűjteményem: "A matematika humora", „Humor a matematikában" és „Humoros matematika". Korábban nem is gondoltam arra, hogy a matematikai folklórnak ez... Tovább

Előszó

Az elmúlt években már megjelent három hasonló gyűjteményem: "A matematika humora", „Humor a matematikában" és „Humoros matematika". Korábban nem is gondoltam arra, hogy a matematikai folklórnak ez a területe ilyen gazdag. A rendszeres gyűjtés eredményeként összeállt ez a kötet is.
Ezek a történetek közelebb hozzák hozzánk a matematikát: a matematikaoktatást és a matematikusok világát. Tapasztalatokat közvetítenek a matematikáról, a matematikai gondolkodásról és a matematikus társadalomról. Egy-egy történet ha nem is igaz, de kiválóan jellemzi a helyzetet, valami lényegi jellemzőt mutat meg a matematikusok világáról.
A gyűjtemény rávilágít arra, hogy a matematika élő, érdekes, izgalmas tevékenység. Elkalandozunk rokon területre, a fizika és a számítástechnika humorához is.
Szórakoztatóak a történetek. Felhasználhatjuk őket például olyankor, amikor az órán a diákok figyelme már lankad, akkor egy-egy humoros történet feloldhatja fáradtságukat. Egy anekdota illusztrálja ezt a helyzetet:
Julián Lowell Coolidge, a Harvard nagyszerű geometriatanára volt a XIX. század első felében. Nagyon szellemes és humoros volt az óráin.
- Amikor tanítok - jegyezte meg egy alkalommal határozottan próbálom megnevettetni a hallgatókat. És amíg a szájuk nyitva van, beleteszek valamit, amin rágódhatnak.
Azoknak ajánljuk ezt a gyűjteményt, akiket érdekel a matematika. Akik szeretik a matematikát, azoknál ez a vonzalom a könyv elolvasása után csak mélyülhet.
Kellemes szórakozást! Vissza

Tartalom

Előszó........................3
Az iskolában ............5
Az egyetemen...........13
Egyebek....................23
Számítógépes humor.............41
Egy kis fizika...........69
Történetek...............73
Anekdoták...............97
Találós kérdések .....120

Róka Sándor

Róka Sándor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Róka Sándor könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem