1.037.464

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Növénytani Közlemények I. kötet

A Kir. Magyar Természettudományi Társulat Növénytani Szakosztályának folyóirata/1-4. füzet és melléklet

Szerkesztő

Kiadó: Kir. Magy. Természettudományi Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 192 oldal
Sorozatcím: Növénytani közlemények
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: 8 táblával és 30 rajzzal. Nyomtatta Pesti Lloyd-társulat könyvsajtója. A "Növénytani Közlemények" I. kötetének (1902.) 2-ik füzetéhez melléklet.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Kir. Magy. Természettudományi Társulat anyagi támogatásával íme ezennel megindítjuk a »Növénytani Szakosztály« önálló közlönyét. Elértük tehát azt, a mit szakosztályunk alakulásakor csak csendes... Tovább

Előszó

A Kir. Magy. Természettudományi Társulat anyagi támogatásával íme ezennel megindítjuk a »Növénytani Szakosztály« önálló közlönyét. Elértük tehát azt, a mit szakosztályunk alakulásakor csak csendes óhajként tápláltunk.
A mikor a Kir. Magy. Természettudományi Társulat választmánya az 1891. november 18-ikán tartott ülésében a külön szakosztályok- akkor még szakértekezletek - alakításának tervét elfogadta, nyomban bejelentette az első titkár, »hogy a növénytani szakcsoport megalakult«. A mi szakosztályunk tehát mint első kezdette meg működését és már 1891. deczember 9-ikén tartotta meg első ülését.
Buzgósággal és az ügy iránt való szeretettel fogott a munkához, pedig még nem is tudta, hogy az ülésein előadott dolgozatok meg fognak-e jelenni és hol. Eleinte egyes közlemények a Természettudományi Közlöny-nek Pótfüzeteiben jelentek meg, de minthogy megjelenésük a rendelkezésre álló helytől függött, - tehát bizonytalan volt - mivel így egyszersmind az egymáshoz tartozó dolgozatok nem együttesen jelentek meg és mivel a kiadandó dolgozatok száma évről évre szaporodott, a szakosztály tagjai részéről mindinkább kifejezésre jutott azon óhajtás: vajha előadásainak kiadására külön közlöny állna rendelkezésre. Ezen óhajtást - melyet az állattani szakosztály is táplált - a Természettudományi Társulat úgy vélt némileg kielégíthetni, hogy évenként a »Pótfüzetek«-nek két-két füzetét egyrészt kizárólag az állattani, másrészt a növénytani szakosztály rendelkezésére bocsátotta. Ennek értelmében az utolsó két évben »Növénytani Közlemények« czímén összesen négy füzet jelent meg, mely tisztán a szakosztályunk ülésein előfordult tárgyakat közölte... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv