1.038.091

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mozdulj!/Nem elég!/Sose késő! I-III.

A gyógytorna segít a csontritkulás megelőzésében/Gyógytorna gyakorlatok a csontritkulásos betegeknek/Gyógytorna gyakorlatok az előrehaladott csontritkulásnál

Szerkesztő
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bizonyára úgy gondoljátok (úgy gondolják), csak valami fatális véletlen lehet az oka, hogy ez a füzetecske a Ti (Önök) kezébe került! A csontritkulás az öregek betegsége, ráértek (ráérnek) 20-30... Tovább

Előszó

Bizonyára úgy gondoljátok (úgy gondolják), csak valami fatális véletlen lehet az oka, hogy ez a füzetecske a Ti (Önök) kezébe került! A csontritkulás az öregek betegsége, ráértek (ráérnek) 20-30 vagy még több év múlva ezzel foglalkozni. Ahogy azonban a későbbi életpályátokat (életpályájukat) is az ifjúkori tanulás határozza meg, ugyanígy a fiatalkori testedzés alapjául szolgál az erős, ellenálló csontrendszer kialakításának. Az orvostudomány mindenütt felismeri az öröklődés jelentőségét és nincs ez másképpen a csontritkulás esetében sem. A genetika mintegy 60%-ban határozza meg hajlamunkat a csontritkulásra, de milyen nagy jelentőségű a fennmaradó 40%!
Gondoljatok (gondoljanak) a három kismalac meséjére, a szalma, a fa, illetve a téglaház nyújtotta védelem közötti különbségekre.
A növekedés befejeztével (kb. 16-20 év) a csúcs csonttömeg még nem alakult ki. Csaknem 10 év van hátra ennek megtörténtéig.
A gyermekkortól a fiatal felnőttkorig döntőek azok a gyakorlatok, sportok, melyek a gerinc tengelyirányú terhelését fokozzák, fel kell építeni a csontrendszert körülölelő jó izomzatot is. Fontos az egészséges táplálkozás, a természetben, a szabad levegőn való mozgás, valamint nem csak a csontritkulás szempontjából káros veszélyeztető tényezők elkerülése, amilyen például az alkohol vagy a dohányzás.
Hogy sokáig és sokat sportolhass (sportolhasson), védd (védje) a gerincét a helytelen mozdulatoktól. Ezeken próbál segíteni, tanácsot adni ez a füzet.

Mozdulj!!! Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv