1.037.606

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Illusztrátorok Társasága 1995

Szerkesztő
Fordító
Fotózta

Kiadó: Magyar Illusztrátorok Társasága
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím: Magyar Illusztrátorok Társasága
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyarországi illusztrátoroknak sokáig nem volt szervezetük, társaságuk, miközben külföldön virágzik e műfaj. Egyes neves grafikusok és illusztrátorok előbb voltak tagjai külföldi illusztrátor... Tovább

Előszó

A magyarországi illusztrátoroknak sokáig nem volt szervezetük, társaságuk, miközben külföldön virágzik e műfaj. Egyes neves grafikusok és illusztrátorok előbb voltak tagjai külföldi illusztrátor társaságoknak és szövetségeknek, mint a magyarnak. Ez az állapot az illusztráció sajátos magyarországi helyzetéből fakad, hisz nem vállalta fel igazán sem a képgrafika, sem az alkalmazott grafika, így a műfaj sokáig perifériára szorult. Valamint az a felismerés, hogy a könyvkiadókkal és újságokkal való kapcsolattartásban az illusztrátoroknak szükségük van érdekvédelemre, hozta létre, 1994. júniusában 40 alapítótaggal a Magyar Illusztrátorok Társaságát.
Az így megalakult Társaságunk célja:
a magyarországi könyvillusztrátorok több évszázados hagyományának megőrzése, ezek összegyűjtése és ápolása, valamint az, hogy szervezetten lépjünk fel a műfaj szakmai elismeréséért.
Olyan rangos könyvek megjelentetését tervezzük, amelyek a magyar grafika legnagyobb értékeit mutatják be a könyvillusztráció és könyvtervezés területein.
Társaságunk művészettörténészeket kér fel, hogy elméleti szinten foglalkozzanak az illusztráció történetével, annak fejlődési szakaszaival.
A könyvkiadókkal és újságokkal partneri viszonyt szeretnének kiépíteni e szervezetekhez rendszeresen eljuttatjuk a szakmát érintő állásfoglalásainkat, és kapcsolatba lépünk a kül- és belföldi társszervezetekkel.
A Magyar Illusztrátorok Társasága megprübál a terület gazdájaként fellépni és pótolni azt a lemaradást, melyet más társaságok időbeni megalakulásukkal már előttünk megtettek.

Sárkány Győző
a Társaság elnöke Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar Illusztrátorok Társasága 1995 Magyar Illusztrátorok Társasága 1995 Magyar Illusztrátorok Társasága 1995

A gerinc elszíneződött, enyhén foltos.

Állapot:
1.630 Ft
810 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
konyv