1.038.091

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar-orosz szójegyzék

A kiejtés megjelölésével

Kiadó:
Kiadás helye: Békéscsaba
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 58 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Orosz  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott és kapható a Petőfi nyomdában, Békéscsabán.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezt a kis magyar-orosz szójegyzéket, amely egyáltalán nem tart igényt arra, hogy komoly szótárnak tekintessék, a szükség hozta életre. A Vörös Hadsereg magyarországi előnyomulásával egyre inkább... Tovább

Előszó

Ezt a kis magyar-orosz szójegyzéket, amely egyáltalán nem tart igényt arra, hogy komoly szótárnak tekintessék, a szükség hozta életre. A Vörös Hadsereg magyarországi előnyomulásával egyre inkább égetővé vált egy orosz kézi szótár kiadása, hogy népünknek, amely az orosz s általában szláv nyelvekben teljesen járatlan, lehetővé tegyük, hogy bármennyire primitiv módon, de legalább a legszükségesebb mértékben meg tudja magát értetni az orosz katonákkal. Egy ilyen egyszerü kis segédeszköz sok félreértést és nyomában sok kárt és bajt küszöbölhet ki. Mivel pedig cirill betük az itteni nyomdákban nem találhatók, de sok értelme sem lett volna alkalmazásuknak, mert aki ezt a szótárt sürgősen használni akarja, ugy sem foglalkoztak előbb a magyarnak bonyolult és sok vesződséget igénylő cirill irás megtanulásával, úgy oldottuk meg a dolgot, hogy a cirill betüket átirtuk pontosan magyar betükre és zárjelben közöljük a magyar hangzásnak megfelelő kiejtést.
Reméljük, hogy annak a hézagpótló feladatnak, amire szántuk, ez a kis magyar-orosz szójegyzék meg fog felelni és segitségére lesz magyar népünknek az orosz katonákkal való érintkezésben.

Békéscsaba, 1944 november hó. A kiadó Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv