A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A tudós tudatlanság

De docta ignorantia

Szerző
Fordító

Kiadó: Paulus Hungarus-Kairosz Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 205 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN: 963-9137-42-1
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Nicolaus Cusanus (1401-1464) a kései középkor talán legnagyobb filozófusa. Munkásságának egyik leglényegesebb vonása, hogy reagál korának nagy, szellemi áramlataira. Az Eckhart Mesterre és a német-alföldi misztikusokra visszamenő lelkiségi hagyomány folytatójának tudja magát, a nominalizmus és az új természettudományos és történeti kritikai felismerések kihívásaira válaszol.
Nem csatlakozott egyetlen késő skolasztikus irányzathoz sem, mert ki akart lépni az iskolástudomány számára terméketlennek tűnő bonyolultságából. A filozófia nagy kérdéseit a laikus szemével akarta szemlélni, s eleven választ keresett korának emberi és társadalmi szükségleteire. A természet, az ember és az Isten megismerésének módját kívánta a Tudós tudatlanság (De docta ignorantia) című filozófiai főművében megragadni.

Nikolaus Cusanus

Nikolaus Cusanus műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nikolaus Cusanus könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv