1.038.746

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Városunk ujjáépülése (fénymásolat)

Szeged 1883

Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Papír
Oldalszám: 4 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A füzet két fekete-fehér, korabeli grafikát tartalmaz a szegedi m. kir. posta- és távirda-épületről és Szeged állandó színházáról.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Városunk ujjáépülése
A "Szegedi Képes Naptár" korábbi évfolyamaiban bemutattuk az olvasóközönségnek a szegedi királyi biztosság ama kiválóbb férfiakat, kik a rekonstrukció óriási... Tovább

Előszó

Részlet:
Városunk ujjáépülése
A "Szegedi Képes Naptár" korábbi évfolyamaiban bemutattuk az olvasóközönségnek a szegedi királyi biztosság ama kiválóbb férfiakat, kik a rekonstrukció óriási munkálatainak keresztül vitelével voltak megbizva. Részletesen föltüntettük azokat a nagy eredményeket, a melyek Szeged teljes fölépülésének, virágzásának alapját képezik.
Alig több mint három éve, hogy a magyarság ős fészkét, az ország második városát elsöpré a bősz áradat. Kiáltó nyomor tanyája, szegénység és szenvedés fészke lett az azelőtt még gazdag, jólétnek örvendő város. És ma három év leforgása után tekintsünk szét figyelmesen, járjuk be az utcákat, a város utolsó zugát s akkor még az is, ki szülőföldjének soha sem lépte át a határát, annak minden helye, zuga elválhatlan ismerőse, - még az is ugy fog fölkiáltani: ezt a várost nem ismerem, ez nem Szeged többé. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv