1.038.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A húsbiokémia gyakorlati kézikönyve

Szerző
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 322 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezt a kézikönyvet a Moszkvai Húsipari Kémiai- Technológiai Intézet hallgatói számára "A hús általános biokémiája és kémiája" tantárgy munkatervéhez tartozó laboratóriumi gyakorlatok segítségéül... Tovább

Előszó

Ezt a kézikönyvet a Moszkvai Húsipari Kémiai- Technológiai Intézet hallgatói számára "A hús általános biokémiája és kémiája" tantárgy munkatervéhez tartozó laboratóriumi gyakorlatok segítségéül állítottuk össze. A kézikönyvet a Felsőoktatási MInisztérium 1949. július 1.-én jóváhagyta. A kézikönyv részei: az általános biokémia és a speciális húskémia tökéletes összhangban vannak az előadások munkaterével és az ajánlott gyakorlatokkal. Vissza

Tartalom

Előszó3
A szervezet elemi- és általános kémiai összetétele5
A közeg aktivitásának reakciója és a szervezet pufferrendszerei26
Fermentek39
A fermentatív reakciók általános jellemzése42
A fermentek egyes képviselői és fermentkészítmények előállítása48
A fermentatív hatás és a fermentek aktivitásának mennyiségi meghatározása75
Szénhidrátok83
Poliszaharidok104
A szénhidrátok enzimes hidrolízise109
A szénhidrátcsere112
Lipoidok124
Zsírok125
A zsírok anyagcseréje140
Szteroidok147
Formalinkeverék és koncentrált kénsav reakció151
Ecetsavhidrides és koncentrált kénsavas reakció151
Foszfatidok (foszfolipidek)154
A nitrogén kimutatása157
Fehérjék (Proteinek)159
A fehérjéket felépítő aminósavak160
Egyes fehérjék molekulasúlya165
Kicsapási reakciók165
Izoelektromos pont168
Színreakciók171
Az aminósavak, polipeptidek és fehérjék mennyiségi vizsgálatára vonatkozó módszerek181
Egyes fehérjeanyagok194
A fehérjék hidrolitikus lebomlási termékei és a fehérjék, valamint a polipeptidek fermentatív hidrolízise213
A szövetek különböző nitrogéntartalmú frakcióinak vizsgálata223
A fehérjék anyagcseréje és a nitrogénanyagcsere végtermékei235
Vitaminok
Az A-vitaminok csoportja263
A D-vitaminok csoportja265
Az E-vitaminok csoportja267
A K-vitaminok csoportja270
C-vitamin (l-aszkorbinsav)272
A hús kémiája257
Egyes reagensek és preparátumok elkészítése307

N. Sz. Drozdov

N. Sz. Drozdov műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: N. Sz. Drozdov könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv