1.038.941

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A skálától a szimfóniáig

Szerző

Kiadó: Turul Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 224 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat, kottapéldákat tartalmaz. A könyv a "Jövő"-nyomdaszövetkezet műhelyében készült.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A művészetek közül a zenéről elmondhatjuk, hogy ma már ott kopogtat hajlékunk ajtaján s míg a képzőművészetek remekei inkább csak a kiváltságosak otthonát díszíthetik, addig a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A művészetek közül a zenéről elmondhatjuk, hogy ma már ott kopogtat hajlékunk ajtaján s míg a képzőművészetek remekei inkább csak a kiváltságosak otthonát díszíthetik, addig a művészi muzsika senkinek sem külön kiváltsága többé.
Vajon hogyan élünk vele?
Ha bármely társaságban, akármilyen rangú-rendű emberek között zenéről szó esik, mindig akad valaki, aki hamarosan odaveti a megjegyzést, mely szinte szállóigévé lett: "Nem értem a klasszikus zenét." S őt, az őszintén hangadó bátrat csakhamar követik más, vele egyetértő fejbólintások, hogy "Hiába, magam sem tudom, hogyan vagyok vele? Annyi bizonyos, hogy nem értek hozzá!" Lélekben szinte elkülönül a társaság, - mint utasok a dohányzó-nemdohányzó fülkékben, - zeneértők és zenenemértők csoportjára. Csodálkoznak egymáson s egyetértően megállapítják, hogy nem értik egymást. A "zenéhez nem értők" a nemértés tégláiból érvelt sánc mögött konokul ellenállnak. Vissza

Ádám Jenő

Ádám Jenő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ádám Jenő könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv