1.039.826

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bányaipar

Gépkezelő

Szerző

Kiadó: Népszava Szakszervezetek Országos Tanácsa Lap- és Könyvkiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 198 oldal
Sorozatcím: Szakmunkásképző Tanfolyamok Könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat és kihajtható mellékleteket tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szocializmust építő országunkban bányászatunkra hatalmas feladatok várnak az Ötéves Terv során. Bányáinkba mind több és több gép kerül, hogy a bányászok nehéz fizikai munkáját kiküszöbölje.
A... Tovább

Előszó

Szocializmust építő országunkban bányászatunkra hatalmas feladatok várnak az Ötéves Terv során. Bányáinkba mind több és több gép kerül, hogy a bányászok nehéz fizikai munkáját kiküszöbölje.
A termelést közvetlenül szolgáló réselő, fejtő stb. gépek mellett mind nagyobb számban kapnak bányáink szállító berendezéseket, vitlákat, kaparószalagokat, valamint egyéb gépeket, kompresszorokat, szivattyúkat stb.
A multban, amikor a bányák a tőkések tulajdonát képezték, a meglévő kevés számú gép kezelése mellé beállított munkásokat - abból az elvből kiindulva, hogy a dolgozókat képzésben részesíteni nem tanácsos - semmilyen oktatásban nem részesítették.
Kormányzatunk a Bányászszakszervezettel egyetértésben irányt vett arra, hogy ezt az állapotot megszüntesse és Alkotmányunk szellemében, mely szerint minden dolgozónak joga van magát képezni és erre a lehetőséget biztosítani kell, rendeletet adott ki a bányákban alkalmazott gépkezelők kötelező szakmai képzéséről.
A bányagépkezelők képzésének célja fentieken túlmenően az is, hogy a gépek kezelésével megbízott dolgozók munkájukat jobban tudják elvégezni, ezen keresztül fokozzák a bányabiztonságot, meghosszabbítsák a gépek használatának időtartamát. De fontos feladata a tanfolyamoknak az is, hogy elősegítsék a gépek szabályszerű kezelésének oktatásán keresztül a gépek melletti balesetek kiküszöbölését.
Az oktatás céljára szolgáló könyv kiadásán keresztül is kifejezésre jut, hogy népi demokráciánkban legfőbb érték az ember, kinek munkáját meg kell könnyíteni és személyi biztonságát óvni kell.
A könyv kibocsátásával meg akarjuk könnyíteni a tanfolyamokon résztvevő hallgatók és a tanfolyami előadók munkáját. Használják fel tehát a bányáknál rendezendő tanfolyamok anyagául, hogy a tanultakon okulva tudásukkal és munkájukkal még fokozottabban szolgálják Ötéves Tervünk megvalósítását, ezen keresztül a Szocialista Magyarország felépítését. Vissza

Tartalom

Szállítógépek5
Szivattyúk49
Kompresszorok82
Függőleges aknaszállítógépek112
Villamos motorok (váltakozó áram)149
Balesetbiztosítás - Balesetvédelem190

Herold Gyula

Herold Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Herold Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv