1.040.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Olasz konyha

1001 eredeti recept

Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta

Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 360 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 24 cm
ISBN: 963-09-4635-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Olaszországban az étel és az étkezés örömforrás. Valamennyi család, vallási ünnephez, összejövetelhez más-más étel és menü tartozik.
Könyvünkhöz 1001 hagyományos receptet válogattunk Olaszország minden tájáról. Legtöbbjük klasszikus recept, melyeket a modern felhasználáshoz alakítottunk, majd fejezetekbe gyűjtöttünk, abban a sorrendben, ahogyan egy hosszú étkezés során az asztalra kerülnek. A közös családi vagy baráti étkezést kezdjük egy vagy több előétellel. Ezután következhet az első fogás (tészta, rizs, polenta, gnocchi, palacsinta), majd a hús-, esetleg tojásétel salátával vagy zöldségekkel körítve. Befejezésként süteményt vagy fagylaltot kínálhatunk.
Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. Legyünk találékonyak - Itáliában, de legalábbis a saját konyhájában mindenki művésznek számít! Első alkalommal akár betűről betűre követhetjük a receptek utasításait, de később kipróbálhatók más... Tovább

Fülszöveg

Olaszországban az étel és az étkezés örömforrás. Valamennyi család, vallási ünnephez, összejövetelhez más-más étel és menü tartozik.
Könyvünkhöz 1001 hagyományos receptet válogattunk Olaszország minden tájáról. Legtöbbjük klasszikus recept, melyeket a modern felhasználáshoz alakítottunk, majd fejezetekbe gyűjtöttünk, abban a sorrendben, ahogyan egy hosszú étkezés során az asztalra kerülnek. A közös családi vagy baráti étkezést kezdjük egy vagy több előétellel. Ezután következhet az első fogás (tészta, rizs, polenta, gnocchi, palacsinta), majd a hús-, esetleg tojásétel salátával vagy zöldségekkel körítve. Befejezésként süteményt vagy fagylaltot kínálhatunk.
Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. Legyünk találékonyak - Itáliában, de legalábbis a saját konyhájában mindenki művésznek számít! Első alkalommal akár betűről betűre követhetjük a receptek utasításait, de később kipróbálhatók más variációk is. Nem kell ahhoz ragaszkodni, hogy "ez az étel így készül": az olasz konyhaművészet épp e változatosság és változtathatóság miatt szerethető. Vissza

Tartalom

Szószok, mártások12
Kenyér és focaccia22
Pizza és calzone34
Fűszeres piték46
Frissen sült előételek, köretek60
Előételek74
Levesek102
Tészták120
Rizsételek164
Polenta, gnocchi és palacsinta182
Halak és a tenger gyümölcsei198
Borjúhús216
Sertés- és bárányhús234
Szárnyas- és vadhúsok250
Zöldségételek266
Saláták292
Desszertek306
Sütemények326
Receptmutató348
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem