1.040.989

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Anita

Elbeszélés Rómából

Szerző
Fordító

Kiadó: Welker József
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a MOB. könyvnyomda, Budapest. Második kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

"Fent a Monte Pincion olyan élet volt, mint egy ragyogó ünnepnapon. Hosszú, ragyogó kocsisor látogatta meg e szelid, felhőtlen májusi napon a „kerthalom" korzóját. Most ismét... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

"Fent a Monte Pincion olyan élet volt, mint egy ragyogó ünnepnapon. Hosszú, ragyogó kocsisor látogatta meg e szelid, felhőtlen májusi napon a „kerthalom" korzóját. Most ismét alágördültek, a legtöbb a Piazza della Trinitán át a Via Sistina felé.
Az esti nap elküldte szelid, meleg sugarait az örök városra. A sok kupola vakító bíboröltönybe öltözött; oszlopokon, sima falakon ragyogtak a szikrázó sugarak.
Már árnyék lopódzott a nyilt terekre és szűk utcákra s félhomályba borította az embereket és szobrokat. Fölkúszott á homály a fenyőkre és cyprusokra s csak a koronák tetején nevetett még fáradt fénnyel a nappal világossága.
Csak egy szempillantás kell, hogy a délvidék sötét éjjele boruljon e híres parkra is, mely most még lódobogástól, kocsizörejtől, szép római nők élénk társalgásától, tréfáitól és kacagásától visszhangzik.
Lent a fák között ült egy fiatal dán orvos, Krag dr. s barátjára, Birke festőre várt. Előre hajolva alakokat rajzolt botjával a homokba.
Hirtelen erős rózsaillatot érzett s fejét fölemelve, egy pár szép, barna gyermekszembe tekintett.
- Signore, vásároljon!
Egy kis virágárús leány volt, ki őt választotta ki áldozatául. Csábítólag tartott eléje egy csokor frissen szedett rózsát s nagy, barna szeme kihívóan villogott rá. Krag nemet intett fejével. Vissza

N. P. Madsen

N. P. Madsen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: N. P. Madsen könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem