1.041.520

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Angol-amerikai jogi nyelv

Angol-amerikai jogrendben használatos megfogalmazások, magyarázatok. Szerződési-társasági jogi témák, biztosítási kérdések, választott bíráskodás. Gyakorlati útmutató. Angol-magyar, magyar-angol szakszótár

Szerző

Kiadó: HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 362 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-8213-41-8
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az egyre gyakoribb külkereskedelmi kapcsolatok, vegyes vállalatok működése és nemzetközi szerződések kötése során sokszor okoz problémát még a leggyakorlottabb szakembereknek is a jogi kifejezések... Tovább

Előszó

Az egyre gyakoribb külkereskedelmi kapcsolatok, vegyes vállalatok működése és nemzetközi szerződések kötése során sokszor okoz problémát még a leggyakorlottabb szakembereknek is a jogi kifejezések helyes átültetése, pontos fordítása.
E probléma megoldásához nyúlt segítséget a kiadvány, amely az angol-amerikai jogrendben használatos legfontosabb és leggyakoribb megfogalmazásokat, s magyarázatukat adja. A könyv első kiadásának fogadtatás rendkívül kedvező volt, ezért a Kiadó és a közreműködők átdolgozták az anyagot.
Az új kiadás és bővített változat az első kiadástól az utóbb észlelt hiányosságok kijavításán túl elsősorban abban tér el, hogy bővült a szerződésekkel foglalkozó rész, a biztosítási fejezet és a szószedetanyag.
Jelentős módszertani változás az, hogy a közreműködők a legtöbb félreértésre okot adó társasági jogi kifejezések körében szakítottak azzal a hagyománnyal, hogy megkísérlik lefordítani formák lényeges jellemzőit úgy foglalja össze, hogy a Olvasók számára világossá váljon, melyik magyar társasági formához állt az adott angol/magyar forma a legközelebb és hogy mi az eltérések lényege.
Reményeink szerint ez az átdolgozott és bővített kiadás nagy mértékben fogja segíteni az angol/amerikai ügyfelekkel és jogintézményekkel dolgozó jogászok munkáját. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem