kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 187 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-05-4145-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
A spárga története és jelentősége | |
A spárga neve és termesztésének története | 11 |
Elnevezése | 11 |
Őshazája és elterjedése | 11 |
Termesztése Magyarországon | 12 |
A spárga termesztésének helyzete a világon | 17 |
A spárga kémiai összetétele és táplálkozási értéke | 23 |
Vitaminok (A-, B-vit. csop., C-vit., P-vit.) | 23 |
Szénhidrátok | 24 |
Egyéb anyagok (nyers zsír, fehérjék, aminosavak, aszparaginsav, víz, ásványi anyagok, mikroelemek) | 25 |
A spárga növénytani jellemzése és fajtái | |
Terpó András: A spárga rendszertani helye | 31 |
Alakköre | 31 |
Terpó András: Az Asparagus officinalis L. anatómiai jellemzői | 33 |
A gyökér | 33 |
A szár szövetei | 36 |
A mag anatómiája | 41 |
A spárga külső alaktani tulajdonságai | 42 |
A csíranövény | 42 |
A hajtásrendszer | 44 |
A virág | 46 |
A termés | 48 |
A mag | 48 |
A fajtakiválasztás irányelvei és a fontosabb spárgafajták | 49 |
A fajtakiválasztás irányelvei | 49 |
Spárgafajták | 51 |
Az ökológiai tényezők hatása a spárga életfolyamataira | |
Hőmérséklet | 57 |
A hőmérséklet hatása a mag csírázására | 57 |
Fény | 61 |
Víz | 62 |
Tápanyag | 63 |
Nitrogén | 64 |
Foszfor | 66 |
Kálium | 67 |
Magnézium | 69 |
Nátrium | 70 |
A fontosabb mikroelemek szerepe | 71 |
Bór | 71 |
Cink | 71 |
Mangán | 72 |
Spárga termesztése | |
A termesztés technológiai irányelvei | 75 |
A spárga termesztése | 76 |
A termesztő terület kiválasztása | 76 |
Szaporítás - magoncnevelés | 79 |
Területkiválasztás | 79 |
Vetés | 80 |
Ápolás | 81 |
Konténeres magoncnevelés | 83 |
Helyrevetés | 85 |
Magoncok felszedése és tárolása | 86 |
Telepítés | 87 |
A spárga ápolása termőrefordulásig | 103 |
A spárga növényvédelme | 117 |
Állati kártevők | 119 |
Gombás betegségek | 127 |
Vírus | 130 |
Vegyszeres gyomirtás | 130 |
A spárga szedése | 135 |
A spárga hajtatása | 143 |
A spárga vízkultúrás termesztése | 144 |
A spárga magtermesztése | 146 |
A spárga piaci előkészítése | 147 |
A spárga csomagolása | 152 |
A zöldspárga válogatása és osztályozása | 154 |
A spárga tárolása | 156 |
A spárga mélyhűtése és konzerválása | 158 |
A spárga házi tartósítása | 161 |
A spárgatermesztés gazdaságossága | |
A termesztés gazdaságosságának elemzése | 165 |
Nemesítés | |
Nemesítési feladataok | 175 |
Irodalom | 181 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.