1.038.839

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kozma Lajos-bútorok a Kner Nyomdaipari Múzeumban

Lajos Kozma's furniture in the Kner Printing Industry Museum

Szerző
Róla szól

Kiadó: Gyomai Kner Nyomda Rt.
Kiadás helye: Gyomaendrőd
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 12 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 3 fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Az 1920-as évek második felétől Kozma Lajos művészetét a formai tisztaságra, a célszerűség szempontjának fokozott érvényesítésére való törekvés határozta meg. Ahogy ő maga... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Az 1920-as évek második felétől Kozma Lajos művészetét a formai tisztaságra, a célszerűség szempontjának fokozott érvényesítésére való törekvés határozta meg. Ahogy ő maga vallotta: "ez az út művészeitől őszinteséget kíván, az anyagba való elmélyedést, a teremtő erőnek azt a sugárzó biztonságát, mely nem kölcsönvett díszek és elmúlt korok díszlettárával operál, hanem a maga lelkét viszi bele alkotásaiba." Lakásbelsői egyre világosabbak, tágas, nagy tereket alkalmaz, kevés bútorral, melyek semleges formálásúak és lakályos kényelmességükkel illeszkednek bele a térbeli összhangba.
A Kner Nyomdaipari Múzeum újonnan vásárolt bútoregyüttese 1928-ban készült Szegő Zsigmondnak, a Fővárosi Elektromos Művek egykori igazgatójának Rómer Flóris utcai lakásába. Ez volt a lányszoba, azaz a tulajdonos lányának, Szegő Annának bútora. A család abban az évben vásárolta a lakást, amelyben a felújítást is Kozma Lajos végezte.
A leányszoba padlóját ezüstszürke linóleum fedte, a falakon geometrikus mintázatú tapéta volt, s az ajtó mellett fekete-fehér négyzetes csempékből rakott kandalló állt, mely még ma is látható a lakásban. A bútorok anyaga cseresznyefa.
A fekhelyhez egykor nyomott mintás függöny is tartozott szürke-fekete és vörös-fehér kockamintákkal. Sajnos a bútorok huzata - zöldes-sárgás speciális szövésű ripsz - tönkrement, így újabbal kellett pótolni. Vissza

Kiss Éva

Kiss Éva műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kiss Éva könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv