1.038.627

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az enzimek és gyakorlati alkalmazásuk

A Magyar Chemiai folyóirat XIX-XX. évfolyamának melléklete

Szerző

Kiadó: Kir. Magy. Természettudományi Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 349 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: 30 rajzzal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az enzim fogalmának történeti fejlődése1
Az enzimek tulajdonságairól általában7
Az enzimek különleges működéséről11
Az enzimek előállítására használható általános módszerek14
Az enzimhatás föltételeiről, kimutatásáról és követéséről18
A hőmérséklet hatása az enzimes reakciókra25
A fénysugarak és elektromos áramok hatása az enzimekre29
Chemiai szerek hatása az enzimekre, kinázok és koenzimek29
A közeg hydrogénionkonczentrácziójának hatása az enzimhatásokra31
A hydorgénionkonczentráczió meghatározása33
Az elektrometriás módszer33
A kolorimétriás módszer35
Az enzimek adszorpcziója47
Az enzimek elektromos átvitele49
Enzimes szintézisek51
Az enzimek elnevezése és beosztása53
Hidrolizáló enzimek (hidrolázok)54
Étert bontó enzimek54
Lipaz (pialyn, steapsin)54
Zsírtbontó enzimek alkalmazása a gyakorlatban58
Saloláz (Amylsalicyláz)61
Monobutyrináz62
Szénhydrátok bontó enzimek (Carbohydrázok)62
A czukrok hydazonjairól és oszazonjairól63
A czukroknak titrimétriás meghatározása Fehling-féle oldattal65
A czukrok meghatározása a polarimétriás módszer segítségével69
Az enzimek tekintetésben fontosabb czukrok jellemző tulajdonságai72
Monoszaccharidek72
Pentózok72
Hexózok77
Disszaccharidek87
Triszaccharidek96
Invertáz98
Maltáz104
Laktáz107
Trehaláz110
Melibiáz111
Raffinázok111
Gentiobiáz113
Celláz vagy cellobiáz113
A raffináz alkalmazása113
Amiláz115
Inuláz139
Czelluláz141
Semináz141
Xylanáz141
Pektináz141
Glükozidokat bontó enzimek142
Emulzin143
Gaultheráz, Betuláz154
Isatáz, indoxyláz vagy indimulsin154
Mirozináz154
Proteineket bontó enzimek157
Preteázok és Amidázok157
A proteinek157
A zsírsav-csoporthoz tartozó aminosavak160
Monoamino-monocarbonsavak160
Monoamino-oxi-monocarbonsavak167
Monoamino-dicarbonsavak169
Diamino-monocarbonsavak170
Diamino-polyoxi-monocarbonsavak174
Kéntartalmú aminosavak
Aromás aminosavak178
Heterocyclusos aminosavak180
A proteinek és aminosavak átalakulásai az élő szervezetben187
Az aminosavak elválasztása és megközelítő meghatározása191
A proteinek általános jellemzése204
Egyszerű proteinek211
Összetett proteinek (proteidek)220
Egyszerű amidázok271
Megalvasztó enzimek273
Oxidázok (oxidáló enzimek)293
Purinoxidázok305
Urikáz307
Fenolázok309
Peroxydáz313
Oxigenázok319
Tyrosináz321
Kataláz326
A kataláz előfordulása326
A kataláz előállítása327
Gombakataláz327
Dohánylevélkataláz327
Vérkataláz328
Szalonnakataláz328
A kataláz kimutatása és hatásfokának mennyiségi meghatározása328
A permanganátos módszer329
A jodométriás módszer329
A kataláz tulajdonságai329
Erjesztő enzimek vagy zümázok330
A zümázok előfordulása331
A zümáz előállítása331
Az élesztő nedvének előállítása sajtolás útján334
Zümáztartalmú folyadék készítése kioldás útján334
A zümáz jelenlétének kimutatása és hatásfokának megállapítása335
A zümáz tulajdonságai és működésének körülményei336
A karboxilláz339

Zemplén Géza

Zemplén Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zemplén Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv