A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Életsorsok - Bibliai emberek

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Advent Irodalmi Műhely-Kezdj el élni Alapítvány
Kiadás helye: Budapest - Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN: 978-963-9577-63-3
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Életsorsok Bibliai Emberek című könyv a 21. század azon szekuláris emberéhez szól, aki keresi az élet nagy kérdésére a választ: Honnan származom, és mi végre vagyok ezen a földön.
Dr. habil.... Tovább

Előszó

Az Életsorsok Bibliai Emberek című könyv a 21. század azon szekuláris emberéhez szól, aki keresi az élet nagy kérdésére a választ: Honnan származom, és mi végre vagyok ezen a földön.
Dr. habil. Szigeti Jenő, a sokoldalú polihisztor e legújabb könyve nem csupán az íróasztalnál született, hanem egy közelmúltban megtartott kecskeméti előadássorozat nyomán kelt életre. Szigeti Jenő hosszú évtizedeket töltött el egy magyar felsőoktatás katedráján, jelenleg a Miskolci Egyetem Emeritus Professzora. A könyv, amelyet kezében tart a tisztelt Olvasó, a bibliai történeteket eleveníti meg a ma embere számára úgy, hogy nem kíván receptet és tanácsot adni az érdeklődő számára, de mégis gazdagít. A szerzőnek két jellegzetes vénája azonban végighúzódik a fejezeteken, egyrészt, mint a folklór igazi és mély ismerője, másrészt viszont, mint második generációs adventista lelkész. Ez a két tulajdonság nem kíván rivalizálni egymással, sem a szerző egyéniségében, sem a könyvében.
A Biblia elejétől a végéig , az író a régi korok történetei között mezgerél, miközben a ma emberét szólítja meg és vezeti vissza a forrásokhoz. Szó van Kainról, aki a féltékenység és bosszú következtében megölte testvérét, Ábelt. Ugyanakkor a sorsok és gondolatok mögött korunk "kanijainak" ad egyfajta látást és segítséget a megtéréshez és változáshoz. Hiszen Budapest utcáit járva gyakran tapasztaljuk azt a feszültséget, amely a "kainizmus" kialakulásához vezethet bennünket ma. Vissza

Fülszöveg

Isten szereti a történeteket. Nem elvont képeket nyilatkoztatott ki a Szentírásban, hanem embersorsokat állított elénk. Ezek mindennapi életünk megoldó képletei. Ezek az ősi sorsok az évezredek távolából is arra tanítanak bennünket, hogy mit jelent ma emberségesen élni a mindennapokban. Európa erkölcsi, művészeti, irodalmi kultúrájának ezek az embersorsok lettek az alapvető mintái. Megismerésük nélkül az európai kultúra kulcsát veszítjük el. Ősrégi történeteket elemzünk ezekben a rövid kis írásokban, a mai ember mai gondjai, küzdelmei felől vizsgálva mindazt, ami a 21. századi emberéletéhez, sorsához is közel áll.
A Biblia a világirodalom egyik első realista irodalmi alkotása. A benne ábrázolt emberi sorsok, felvillanó, alig pár szóval leírt jellemképek teszik azzá. Lapjairól mindig két lényeges kérdésünkre kapunk választ: milyenek vagyunk mi és milyen a mi Istenünk?

Tartalom

ELŐSZÓ 6
1. Miért időszerű könyv ma is a Biblia 9
2. Kain, aki a füstért meggyilkolta öccsét 11
3. Ábrahám, akit az unokaöccse csaknem tönkre tett 20
4. Jákób, a csaló, akit megcsalnak 31
5. József, az eladottból szabadító 41
6. Mózes, aki népéért feláldozta egyéni karrierjét 54
7. Dávid, a lebukott csábítóból - mintakép 65
8. Illés, aki három nap rohant, hogy egy rekettyebokor alatt meghaljon 76
9. Jónás, aki jobban szánta a tököt, mint a várost 89
10. Dániel, aki Babilonban is Isten embere maradt 100
11. Péter és Júdás, két áruló - két sors 113
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv