1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Divatos bűnök

Szerző

Kiadó: Szent István Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Stephaneum nyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

a) A káromkodás.
A plakát...

«Csak aljas lelkű ember képes káromolni Istenét!! Apádat nem engeded gyalázni, miért engeded Istenedet káromolni?! A káromkodó magyar fegyvert ad ellenségeink... Tovább

Előszó

a) A káromkodás.
A plakát...

«Csak aljas lelkű ember képes káromolni Istenét!! Apádat nem engeded gyalázni, miért engeded Istenedet káromolni?! A káromkodó magyar fegyvert ad ellenségeink kezébe: Hazaáruló! A káromkodó magyarság Istent hívja ki Magyarország ellen! Káromkodó Magyarország - a sátán országa! Kicsoda olyan, mint az Isten?!...»
Hazánk sok templomának előcsarnokában, iskolák falán, megannyi nép- és kultúrháznak termében olvashatók e sorok. Minden betűje aranyat ér, minden mondata szívünkig ér, színigazság. Olvassák a felnőttek, betűzik a gyermekek és dadogják az öregek. A múltkor egy óvatlan pillanatban csak elnéztem, amint olvasták a falunkbeliek a plakát szövegét. Bólogattak, helyeseltek, mindenben igazat adtak a plakátnak, igen egyetértettek vele. Az iskolásgyermekek már kívülről tudják. Kérdezik, hogy nem kaphatnák-e meg kisebb formában ezt a «mellbevágó» plakátot? Mert, mint valaki mondotta: akárhányszor látom ezt a plakátot, csak ránézek és máris úgy érzem, mintha egy ökölcsapás ütne arcul. . . Millió példányban, millió felkiáltójel: Ember! ne káromkodj! Ember! ne szidd az Istent!
Csak egy mentséged lehetne, ha lehetne: nem tudod, Kit szidsz?... Vissza

Schnattner Szigfrid

Schnattner Szigfrid műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Schnattner Szigfrid könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv