1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Levéltári mikrofilmezés

Szerkesztő

Kiadó: Új Magyar Központi Levéltár
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 66 oldal
Sorozatcím: Levéltári Módszertani Füzetek
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Uj Magyar Központi Levéltár Módszertani Osztálya "Levéltári módszertani füzetek" cimmel sorozatot indit, amellyel aktuális, a levéltári hálózatot általánosan érintő segédanyagot kiván a terület... Tovább

Előszó

Az Uj Magyar Központi Levéltár Módszertani Osztálya "Levéltári módszertani füzetek" cimmel sorozatot indit, amellyel aktuális, a levéltári hálózatot általánosan érintő segédanyagot kiván a terület dolgozóinak kezébe adni. E füzetek a szakmai feladatok egységes megoldását elősegitő módszertani ajánlásokat, a szervezett és egyéni képzést egyaránt szolgáló összeállításokat, egy-egy témakörre vonatkozó rendszerezett ismeretanyagot fognak tartalmazni.
A sorozat első száma 3 - & levéltári mikrofilmezéssel kapcsolatos - összeállítást tartalmaz.
"A levéltári anyag előkészitése" cimü rész a 94806/1970. XVIII.sz. minisztériumi munkautasitás módosított változata. E részben foglaltak normativ jellegű megszövegezése is jelzi, hogy az iratanyag mikrofilmezésre történő előkészítésében az országosan egységes gyakorlat kialakítását kivánjuk elősegíteni.
"A levéltári anyag mikrofilmezésének szakmai követ élményéi" cimü rész a szakmai követelmények mellett - nagyobb műhelyek számára - munkaszervezési útmutatásokat is tartalmaz. Ez utóbbiak gépelése kisebb sorköztávolsággal történt. Ezt a részt M. Román Eva állitotta össze.
"A mikrofilmgyüjtemény kezelése" cimü rész egy közepes nagyságú - általában 500 törzsegység, illetve 10 millió felvétel alatti - filmtár /ilyenek ma még, és előreláthatólag évekig ilyenek is maradnak a tanácsi és a szaklevéltárak mikrofilmgyüjteményei/ anyagának rendszerezéséhez és használhatóságához nyújt eligazítást. Ennek a résznek összeállítója Borsa Iván volt. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Levéltári mikrofilmezés Levéltári mikrofilmezés

A borító kissé elszíneződött.

Állapot:
1.740 Ft
870 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
konyv