1.035.515

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

In memoriam Újpest 1956

Szerző
Lektor
Fotózta

Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-09-4940-7
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szomorú dolog, hogy a történelem mindig ismétli önmagát, de az állandó ismétlés mégsem készteti az embereket okosabb és bölcsebb magatartásra. Hiszen 2006-ban ugyanúgy nem tudunk mit kezdeni '56... Tovább

Előszó

Szomorú dolog, hogy a történelem mindig ismétli önmagát, de az állandó ismétlés mégsem készteti az embereket okosabb és bölcsebb magatartásra. Hiszen 2006-ban ugyanúgy nem tudunk mit kezdeni '56 hőseivel, vagy egyszerű résztvevőivel, mint az 1848-at követő nemzedék sem tudott saját szabadságharcos honfitársaival.
56-os ünnepségen 56-osokkal együtt emlékezni, legtöbb esetben finnyás grimaszt vált ki, pedig 1956 októbere és november eleje nemcsak része a magyar történelemnek, hanem egy nemzet ismételt kiáltása és figyelmeztetése, hogy vannak az embernek oly elidegeníthetetlen jogai, melyeket következmények nélkül nem lehet tőle megtagadni.
Kadlecovits Géza forrásértékű kötetét nemcsak jó szívvel ajánlom az olvasó figyelmébe. Közvetlenül saját, újpesti múltunkról szól, mely éppúgy része Újpest történetének, mint annak az ezer évvel ezelőtti falunak a története, mely a Duna partján a Megyeri révnél született, és mely települést úgy hívtak: Megyer. Vissza

Fülszöveg

A történelem látványos része a nagy ütközetek, a hadjáratok, a világháborúk, a királyi nemzetségek története. Az emberek azonban a történelmet mindig a lakóhelyükön élik meg, és nekik, azaz nekünk a történelem a saját utcáinkon, saját tereinken, saját épületeinkben játszódik le.
Ez a könyv is rólunk, újpestiekről szól, rólunk, akik akár személyesen, akár szüleink vagy nagyszüleink révén éltük meg 1956 késő októberét és november elejét.
A napló a mindennapokról szól. A világ egy kis pontján, egy kisvárosban hogyan élte meg az egyszer csak vérünk által szerzett szabadság adta reményt egy plébános, majd hogyan éli meg annak lassú elmúlását.
E könyv első ízben közöl olyan dokumentumokat, melyek korábban sehol nem jelentek meg, és mely dokumentumok az újpesti forradalom eseményeit kézben tartó emberek tragikus történetéről szólnak.

Kadlecovits Géza

Kadlecovits Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kadlecovits Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
In memoriam Újpest 1956 In memoriam Újpest 1956
Állapot:
1.940 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba
konyv