1.035.310

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lóháton

Lovastanyák, lovasiskolák


Kiadó: Magyar Turizmus Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Lóháton
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyarország neve és évezredes kultúrája szétválaszthatatlanul összefonódott a lóval, lovas élettel. Lovas nemzetnek mondanak minket, s ezt valljuk büszkén magunk is. A ló kiemelkedő szerepet... Tovább

Előszó

Magyarország neve és évezredes kultúrája szétválaszthatatlanul összefonódott a lóval, lovas élettel. Lovas nemzetnek mondanak minket, s ezt valljuk büszkén magunk is. A ló kiemelkedő szerepet játszott az emberiség történetében, kultúrájában, s mennyi mindent köszönhetünk neki mi magyarok, akik történelmünk nagy részét lóháton, nyeregben írtuk.

Ló és ember kapcsolata több évezredre nyúlik vissza, együtt jóban-rosszban, dicsőségben-vereségben, békében-háborúban, mulatságban-munkában. Ott van a ló az ember mellett az élet minden megnyilvánulásában, illetve ott volt. A technikától, gépesítéstől és komputertől elkényeztetett és meggyötört emberben valami nosztalgia kezd ébredezni az egykori társ után, melyhez annyi ragyogó emlék fűzi.

Egész Európában, sőt, a világ turizmusában is megfigyelhető folyamat a természet felé fordulás, az aktív turizmuságak fellendülése. Ezek közül Magyarországon kiemelkedő szerepe van a lovasturizmusnak. A lovaglás, a lovasélet egyszerre sport, kikapcsolódás, kaland, a természet meghódítása és a gondoskodás gyakorlása. A világon több mint százmillió embernek, kontinensünkön mintegy 45 milliónak van kapcsolata a lovaglással. Magyarország az európai lovasturizmus úttörője. Több ezer külföldi turista érkezik lovas- és fogathajtó programokra, valamint több százezer ide látogató vendég nézi meg az ország különböző területein szervezett bemutatókat. Magyarország a vendégküldő országok szerint - az érdeklődés szempontjából - az első három legkedveltebb hely egyike. Vissza

Tartalom

A Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség (MLTKSZ)4
Budapest és környéke6
Alföld és Tisza-tó13
Északi Hegyvidék26
Dunántúl29
Balaton43
Puszta-ötös48
Tourinform irodák Magyarországon49
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv