1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kitör a forrás

Szerző

Kiadó: Bethlen Gábor Irod. és Nyomdai Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 182 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Bathlen-nyomda Rt.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Dobszállás tavaszra ébredt. A völgyben épült falu házai messzire fehérlettek a napsütésben. A falun átsiető patak vize ezüstösen csillogott. Egy-két bárányfelhő a nap előtt... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Dobszállás tavaszra ébredt. A völgyben épült falu házai messzire fehérlettek a napsütésben. A falun átsiető patak vize ezüstösen csillogott. Egy-két bárányfelhő a nap előtt kergetőzött. Árnyékuk, gonosz tolvajként, sötéten vágtatott tova a közeli hegy erdős oldalán.
A napősanya fáradhatatlanul simogatta sugaraival a még téli hideget lehelő földeket, házfalakat. A didergő fákat szünet nélkül csókolgatta. Háztetőkre, mint vacogó< betegemberek fejére langyos levegőborogatást borított. Kicsi, nagy ablakok egymásután nyiltak ki előtte. Betolakodott a szobákba, tetőlyukakon át a padlások rideg világába és meleget árasztott.
A vén nap nem ismert gyűlöletet. Reformátusok templomát éppen úgy cirógatta, mint a katolikusokét. Szegényre, gazdagra, férfira és nőre ugyanúgy mosolygott.
Szerette is mindenki. Házak falai, tetői párát sírtak örömükben, jöttére. A fák csupasz karjaikkal nyújtózkodtak feléje. Emberek kacagva fogadták, hangosan áldották. A föld, itt-ott zöldelő nekirugaszkodásokkal, új életekkel köszöntötte.
- Tudom, hogy szerettek, - örült a napsugár és pajkos kedvében fénylett, játszott tovább.
A falu közepe táján, ahol a patak átszelte az utat, dombtetőn zsindelyfedelű ház állott. Az Arady család ősi fészkét hatalmas fenyőfák övezték.
A karcsú, szép fenyőfáik zölden, ifjan néztek a téli vedlettséget sinylő falura, önzőén magukba szívták a nap melegét. Tűlevelű ágaik között alig tudott néhol átsiklani a napsugár. Vissza

Patay Lajos

Patay Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Patay Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kitör a forrás Kitör a forrás Kitör a forrás Kitör a forrás
Állapot:
2.480 Ft
1.240 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
konyv