kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Béres Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 113 oldal |
Sorozatcím: | Béres kiadványok |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 11 cm |
ISBN: | 963-85523-2-8 |
Bevezetés | 5 |
Alkalmazási lehetőségek az egészségmegőrzés különböző területén | 9 |
Érelmeszesedés és táplálkozás | 9 |
Táplálkozás és rosszindulatú daganatok | 15 |
Elhízás és táplálkozás | 19 |
A szervezet védekező rendszere és a táplálkozás | 22 |
Idősödés és táplálkozás | 25 |
Hangulat, teljesítmény és táplálkozás | 29 |
"Orvosi" élelmiszerek | 30 |
Az élelmiszer összetevő egészségvédő hatása | 33 |
Élelmi rost | 33 |
Speciális fiziológiai funkciókkal rendelkező újonnan kifejlesztett mono- és oligoszacharidok | 34 |
Aminosavak, peptidek és proteinek | 38 |
A vitaminok funkcionális tulajdonságai | 40 |
Tejsavbaktériumok mint az emberi egészség védőfaktorai | 42 |
Makro-ásványi anyagok és nyomelemek táplálkozási értékelése | 44 |
A fémek homeosztázisának és transzportjának mechanizmusa | 46 |
Ásványi anyagokkal való dúsítás | 46 |
Ásványi anyagokkal való kiegészítés | 48 |
Ásványi anyag okozta hiányállapot hatása az egészségre | 49 |
Zsírsavak | 50 |
Nómenklatúra | 50 |
Előfordulás | 51 |
Egészségvédő növényi anyagok | 54 |
A funkcionális élelmiszerek hatósági és piaci vonatkozásai | 59 |
Funkcionális élelmiszerek Japánban | 59 |
A japán engedélyezési eljárás | 61 |
A "meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek" ("funkcionális élelmiszerek") definíciója | 61 |
Vezérfonal a meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek engedélyezési eljárásához | 62 |
Az engedélyezéshez szükséges okmányok | 62 |
A meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek engedélyezési eljárásának folyamata | 63 |
A meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek címkézése | 64 |
A meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek értékesítése. A piac és a termékek | 64 |
A meghatározott egészségi hasznosságú élelmiszerek forgalmazási kérdései | 66 |
A funkcionális élelmiszer-üzelet fejlődése az Egyesült Államokban és Európában | 68 |
Európa | 69 |
Egyesült Államok | 70 |
A biotechnológia szerepe | 72 |
A funkcionális élelmiszerek lehetséges szerepe az orvoslásban és a közegészségügyben | 73 |
Érdekeltség a funkcionális élelmiszereknél | 74 |
Tudományos és közegészségügyi kérdések | 75 |
Az orvosi és közegészségügyi igényeknek megfelelő funkcionális élelmiszerek spektruma | 76 |
Az idült betegségek megelőzésére szolgáló funkcionális élelmiszerek forgalmazásának kihívása | 77 |
Gyógyítási és közegészségügyi megfontolások a funkcionális élelmiszerek forgalmazásánál | 77 |
Szabályozási kérdések | 80 |
A piacszervezési kapcsolat szerepe a funkcionális élelmiszerek fogyasztói bevezetésében | 82 |
Piacszervezés és a fogyasztó vásárlási magatartása | 82 |
Az élelmiszer vásárlása | 82 |
A kapcsolati folyamatok | 83 |
A hirdetés és címkézés jogi szabályozása | 84 |
Az egészségi üzenetű élelmiszerek célba juttatása | 86 |
Egészségi deklarációk és funkcionális élelmiszerek | 87 |
Érzékszervi tulajdonságok és az élelmiszer elfogadása | 88 |
Termék és egészség: a profil | 89 |
A fogyasztó meggyőzése | 90 |
Az élelmiszeripar szerepe a funkcionális élelmiszereknél | 91 |
A fogyasztók nézetei a funkcionális élelmiszerekről | 94 |
Miről is beszélünk? | 95 |
Tekints vissza, azután előre | 95 |
Fogalmi kategóriák | 96 |
A médiumok üzenetei | 96 |
A közlési módszerek kialakítása | 97 |
Mi vezeti a médiumok közléseit | 97 |
Mit tudnak ma a fogyasztók | 98 |
Az elfogadás gátjai | 98 |
Felár? | 98 |
Hihetőség? | 99 |
Etikai kérdések | 99 |
Kényelem a hihetőséggel szemben | 100 |
A fogyasztók legjobb érdekében | 100 |
A jövő kilátásai | 102 |
A funkcionális élelmiszerek jövőbeni kilátásai | 102 |
A táplálkozás új korszaka | 102 |
A funkcionális orvostudomány és a genetikai sokféleség | 103 |
A funkcionális orvostudomány és a halódó egészség | 104 |
Funkcionális élelmiszerek - válasz a funkcionális orvostudományoknak | 106 |
A közönség nevelése | 106 |
A biokémiai rendszer funkcionális tesztjei | 107 |
A specifikus funkcionális élelmiszerek hozzáférhetősége | 107 |
A funkcionális élelmiszerek jövőjének korlátai | 108 |
Összegzés | 108 |
Irodalom | 109 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.