1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A sütés-főzés abc-je

Levesek, saláták, disznótoros, tészták, húsok, halak

Szerkesztő

Kiadó: LAP-ICS Könyvkiadó és Kereskedő Kft
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 374 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-7095-55-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mint minden, a főzés is állandóan fejlődik, átalakulóban van. Ma már nemcsak azt kell tudni, hogy milyen ételt hogyan készítsünk el, hanem tisztában kell lenni azzal is, hogy mit miért kell csinálnunk! Ismernünk kell a táplálkozás szabályait, az ételek gyors elkészítésének módját, és alkalmaznunk kell munkánk során a takarékosság elvét is.
Amikor főzünk, családunk, szeretteink egészségét óvjuk, mert számos betegséget megelőzni, az egészséget megvédeni csak az ésszerű táplálkozás követelményeit szem előtt tartó sütés-főzéssel lehet.
A kitűnő receptek mellett a főzés alapvető ismereteit sajátíthatja el a kedves kezdő háziasszony - mely régóta hiánycikk a szakácskönyvek sorában -, hogy kell osztályozni, feldolgozni a különböző húsokat, szárnyasokat, halakat, hogy bontsunk, tisztítsunk, mit kell tudni a zöldségek tisztításáról, előkészítéséről, a konyhai alapműveletekről, tálalásról.
Reméljük, haszonnal forgatják lapjait a főzés tudományában jártasabb hölgyek, urak is.

Tartalom

Bevezető5
A sütés-főzés általános tudnivalói9
A húsfélékről11
A húsok osztályozása12
A bárányhús részeinek osztályozása13
A borjúhús részeinek osztályozása12
A marhahús részeinek osztályozása12
Az ürühús részeinek osztályozása13
A vágóállatok belső részeinek osztályozása a felhasználásra14
Belső részek előkészítése a főzéshez, sütéshez19
A húsok darabolása, és aprítása15
Formaadás18
A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése15
A húsok lemosása15
A húsok megtöltése17
A húsok szeletelése16
A húsok tűzdelése (spékelés)17
A vadhúsok felhasználásáról20
A pácolásról21
A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése21
A szárnyasokról és vadszárnyasokról22
A csirkefélék bontása27
A liba részeinek bontása26
A pecsenyének való pulyka bontása26
Sózás, fűszerezés32
A sütnivaló pecsenyeliba bontása24
A szárnyasok formázása31
A szárnyasok kibontása24
A szárnyasok levágása és tisztítása23
A szárnyasok lemosása27
A szárnyasok megtöltése30
A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése29
A szárnyasok tűzdelése30
A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról28
A halakról32
A halak bontása34
A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez36
A halak kiszálkázása35
A halak szeletelése és darabolása36
A halak tisztítása33
A halfejek, csontok és bőrök felhasználása38
A kaviár készítése37
A rákokról38
A rákvaj készítése39
A főzelék- és zöldségfélékről40
A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása47
A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez49
A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról48
A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása41
A főzelék- és zöldségfélék mosása, áztatása, leforrázása46
A főzelék- és zöldségfélék tisztítása42
A gumós növényekről és a répafélékről50
A gumós növények és répafélék aprítása, vágása56
A burgonya aprításának és vágásának módjai56
A sárgarépa és petrezselyemgyökér aprítása és vágása57
A vöröshagyma aprítása, vágása59
A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez60
A gumós növények és répafélék felhasználásakor való osztályozása59
A gumós növények és répafélék lemosása55
A gumós növények és répafélék tisztítása52
A gombákról62
Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tejtermékek és a fűszerek kezeléséhez64
A sütés-főzés fontosabb szabályai68
Az aszpik készítése107
A bundázásról96
Derítés, tisztítás98
Az ételek szűrése98
Egyes ételek feljavítása99
Az ételek áttöréséről (passzírozás)99
Az ételek formázásáról (dresszírozás)101
Az ételek lerakásáról, rétegezéséről97
Az ételek megtöltéséről98
Az ételek sűrítéséről91
Fényezés101
A főzésről48
A galuskaszaggatásról100
Az ízesítésről és a fűszerezésről94
A lazításról95
A lekötözésről100
A lezsírozásról101
A nyárson sütésről87
Paprikaszín készítése109
A pácolásról104
A párolásról71
A pecsenyelé készítése103
A pirításról88
A roston sütésről86
A sütésről73
A tálalás és díszítés tudnivalói110
A töltelékek készítése105
Egyéb hasznos tudnivalók a sütés-főzésről112
A főzelék-, zöldség- és gyümölcsételek112
A halakról115
A vadakról117
Tej- és tejtermékekből készült ételek120
Főzzünk borral123
A hidegkonyháról129
A köretekről124
A nyári ételekről127
Ételleírások133
Gyorsan készíthető ételek135
Bélszínszeletek sárköziesen140
Csallóközi vesevelő139
Csirág (spárga) háziasan138
Fokhagymás rostélyos148
Gombás borjúszeletek149
Gombás párizsis puffancs139
Gombás sertésborda150
Gombás tejfölös tojás143
Gyors hideg csokoládékrém147
Hajdúsági számadójuhász-burgonya135
Hegyaljai borjúbordák140
Juhtúrós burgonyalángos141
Keleti saláta139
Lecsó párizsiasan149
Lerakott makaróni144
Makaróni (vagy spagetti) magyarosan145
Milánói sertésborda150
Mustáros sült virsli146
Nyári lecsós tojás137
Nyírségi zúzott burgonya139
Óvári tálon sült tojás147
Pirított gomba tojással141
Pirított vese gombával149
Rakott vajbab142
Rántott gombafejek146
Rántott tojások141
Rizses virsli háziasszony módra135
Sajtos kruton121
Sajtos vagy sonkás tojáslepény146
Sonkás kelvirág tejfölösen136
Sonkás rizs144
Sertésérmék jóasszony módra148
Sült tojás konyhakertész módra136
Szalonnás sült burgonya145
Tejfölös gomba tükörtojással142
Tejfölös vargánya tükörtojással143
Tengeri halszeletek bakonyi módra147
Tojáslepény debreceni módra138
Tojásos kelkáposzta142
Tojáslepény gombával143
Tojáslepény parasztosan146
Tojással töltött paradicsom144
Túrópogácsák140
Töltött alma114
Török paradicsom (padlizsán) rántva143
Ürüborda udvarhelyi módra138
Viaprikos gombasaláta137
Vitaprikos virslis tojás145
Zöldborsós tojás142
Levesek és betétek151
Levesek153
Áttört püréleves száraz hüvelyesekből162
Bableves163
Borleves166
Burgonyaleves155
Burgonyapüré-leves155
Csontleves154
ERőleves153
Frankfurti leves161
Fácánleves155
Fejtettbab-leves156
Gombaleves162
Gombakrémleves162
Gyümölcslevesek166
Gulyásleves163
Hamis gulyásleves158
Halleves166
Húsleves153
Karalábéleves159
Káposztaleves165
Karfiolleves160
Köménymagleves156
Lebbencsleves158
Lencseleves157
Libaleves154
Májpüréleves158
Nyáklevesek166
Palócleves164
Paradicsomleves160
Paradicsomleves más módon160
Rákleves164
Rántott köménymagleves156
Reszelttészta-leves155
Savanyú tojásleves165
Sárgaborsópüré-leves157
Sóskaleves160
Spárgaleves161
Szárnyasraguleves159
Újházy-tyúkhúsleves154
Tarhonyaleves155
Tárkonyos bableves162
Tejleves165
Tüdővagdalék-leves165
Zellerkrémleves163
Zöldborsóleves159
Zöldbableves161
Zöldségleves157
Zöldségrkémleves156
Zöldségleves oroszosan157
Levesbetétek167
Árpagyöngy167
Bécsi zsemlegombóc168
Csurgatott tészta167
Csipetke167
Daragaluska170
Finommetélt vagy kocka168
Húsgaluska vagy gombóc171
Kelgombóc169
Kockatészta168
Májgombóc170
Májgombóc darával170
Palacsintametélt172
Pászka (macesz) gombóc171
Piskótamogyoró171
Rántott borsó168
Reszelt tészta167
Rizs167
Sajtos tallérok170
Sajtos galuska172
Tapióka167
Tojáskocsonya169
Tojáslepény171
Vajgaluska168
Velőgombóc169
Zsemlemorzsa-gombóc169
Köretek172
Burgonyakrokett172
Burgonyapüré173
Buris175
Galuska174
Gombás rizs174
Párolt káposzta175
Párolt rizs174
Petrezselymes vajas burgonya173
Pirított hagymás burgonya173
Rizskrokett174
Szalmaburgonya173
Tarhonya175
Vajas és lengyeles főzelékek175
Zsemlegombóc176
Zsírban pirított burgonya172
Zsírban sült burgonyakarikák (rósejbeni)172
Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya173
Saláták176
Babsaláta178
Burgonyasaláta177
Céklasaláta177
Francia saláta179
Fejes saláta176
Gombasaláta179
Gyümölcssaláta114
Kaliforniai saláta179
Káposztasaláta177
Madársaláta176
Majonézes burgonyasaláta177
Majonézes zellersaláta178
Majonézes zöldbabsaláta180
Paprikasaláta176
Paradicsomsaláta178
Spártasaláta178
Tejfölös uborkasaláta178
Uborkasaláta177
Főzelékek180
Burgonyafőzelék181
Karotta vagy sárgarépa vajjal184
Kelbimbó vajjal185
Kelkáposzta-főzelék182
Kelvirágfőzelék183
Paradicsomos burgonyafőzelék182
Paradicsomos káposzta183
Parajfőzelék181
Salátafőzelék burgonyával184
Savanyúkáposzta-főzelék182
Sóskafőzelék181
Szárazbabfőzelék181
Tejfölös zöldbabfőzelék185
Tökfőzelék180
Zöldborsófőzelék184
Zöldborsó vajjal183
Mártások185
Meleg mártások185
Almamártás190
Barna gombamártás187
Barnamártás185
Besamel190
Bordói mártás186
Ecetes torma187
Fehér (veluté) mártás186
Gombamártás187
Hagymamártás187
Hollandi (vaj-) mártás186
Hollandi mártás tejszínhabbal188
Kapormártás188
Madeiramártás188
Meggymártás189
Meleg melétőhagyma-mártás187
Mornay-mártás186
Narancsmártás188
Paradicsommártás I.189
Paradicsommártás II.189
Sóskamártás189
Tejfölös tormamártás188
Uborkamártás189
Hideg mártások190
Cumberland-mártás191
Hideg metélőhagyma-mártás192
Majonéz191
Remuládmártás190
Tartármártás190
Vinaigrette-mártás192
Zöldmártás191
Előételek192
Meleg előételek192
Burgonyafánk196
Chester-fánk199
Csirág vajas morzsával201
Csőben sült kelvirág193
Főzelékpuding195
Gombás palacsinta kirántva199
Juhtúrós palacsinta198
Kelbimbó szalonnában193
Kelkáposztapuding (duzma)194
Kelvirág tejfölös mártásban192
Kolbászrétes200
Palacsintametélt csőben sütve198
Palacsinta paprikás csirkével198
Parajos burgonyakrokett196
Parajpuding195
Rakott kelvirág193
Ravioli200
Sajtos fánk199
Sajtos paradicsompuding197
Sajtos tekercs melegen120
Töltött burgonya sütve197
Töltött gomba194
Töltött kelkáposzta194
Töltött kelvirág193
Töltött paradicsom melegen196
Túrókotlettek121
Walesi kenyér200
Hideg előételek201
Aszpikkészítés201
Halmajonéz202
Heringsaláta203
Hússaláta202
Kaviáros kenyér202
Padlizsánvagdalék204
Paradicsom halsalátával203
Párizsi hagymával (parizer)204
Sonkával rakott kenyér203
Töltött uborka203
Pástétomok204
Hideg őzpástétom117
Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom206
Kocsonyázott libamájhab (mousse) 205
Májpástétom206
Meleg vadhúspástétom206
Risollé strassbuorgiasan207
Strassbourgi libamájpástétom204
Vajas pástétom (boushé)207
Tojásételek208
Amerikai tojás211
Buggyantott tojás tejszínes gombával208
A hideg töltött tojásokról210
Kaszinótojás212
Parajomlett209
Sajtos töltött tojás melegen122
Töltött tojás209
Töltött tojás (egyszerű)208
Zöldséges omlett209
Húspótlók, feltétek211
Bundás zsemle211
Főzelékszelet212
Gombaropogós211
Párizsi kosárka212
Sajtos burgonyalepény212
Tökszelet kirántva212
Halételek215
Balatoni fogas kardinális módon219
Fogas- vagy süllőszelet roston215
Fogas bakonyi módon219
Gombás fogasszelet csőben sütve115
Hideg fogas220
Hideg kecsege217
Pisztráng kékre forrázva216
Ponty- vagy harcsapaprikás218
Pontykocsonya218
Rácponty215
A rák221
Rák főzve221
Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege219
Süllőfilé rántva215
Süllőszelet sörtésztában sütve115
Szalonnával tűzdelt ponty tejfölösen218
Szegedi halászlé219
Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty217
Tengeri halszelet tejszínes gombamártással217
Töltött csuka216
Húsételek221
Szárnyasok221
Becsinált csirke221
Csirkesült222
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan229
Gombás csirke223
Jércekrokett (ropogós)228
Kacsa amerikai módra229
Karácsonyi pulykasült230
Libacomb sólettal226
Libamájrizottó228
Libapörkölt227
Paprikás csirke222
Párolt libamell225
Párolt libamáj224
Pirított libamáj223
Rántott csirke225
Rizses csirke223
Rizses libaaprólék224
Töltött csirke vagy jérce222
Töltött kacsa229
Töltött libanyak226
Tűzdelt gyöngytyúkpecsenye227
Vagdalt libamell227
Zöldborsós csirke224
Borjúhúsok231
Bécsi szelet vagy borda231
Borjúbecsinált234
Borjúbordák libamájjal töltve235
Borjúkotlett (natúr)231
Borjúfej kirántva238
Borjúkotlett Colbert módra236
Borjúláb rántva238
Borjúszeletek (natúr)231
Borjúpaprikás235
Borjúpörkölt233
Császárszelet232
Gombás borjúcsülök237
Gombás borjúszelet233
Paprikás polpetti233
Paradicsomos borjúszelet231
Párizsi szelet232
Töltött borjúkotlett235
Töltött borjúszegy232
Töltött húsrudak kirántva237
Tűzdelt borjúfrikandó237
Vagdalthús libamájjal töltve236
Vagdalt vajas borjúérmék234
Vajas borjúszelet231
Zöldborsós borjúszeletek234
Marhahúsok238
Bélszínfilé körítve242
Bélszínszeletek libamájpürével246
Bélszínszelet Stefánia-módra246
Bélszín vadasan245
Bográcsgulyás244
Bifsztek247
Erdélyi zsiványpecsenye249
Főtt marhahús242
Füstölt marhanyelv242
Gombás rostélyos239
Hagymás rostélyos238
Hízott ökörhús erdélyiesen249
Madeirás marhafelsál241
Marhahátszín egyben sütve, angolosan246
Marhahátszín vagy -felsál szegediesen247
Marhapörkölt247
Marhatokány248
Ököruszály krémmártással243
Rablóhús (rablópecsenye)249
Rostélyos góbé módra241
Savanyú vetrece243
Serpenyős rostélyos239
Tarkonyás marhatokány248
Torockói rostélyos240
Töltött felsál egyben sütve240
Töltött rostélyos240
Tűzdelt vesepecsenye245
Vagdalthús248
Wellington-bélszín244
Zöldséges rostélyos239
Sertéshúsok250
Alföldi tüskéshús259
Bőrös sertéskaraj254
Csikóstokány260
Erdélyi fatányéros256
Lecsós sertésborda257
Malacgalantin252
Malacpörkölt253
Majoránnás sertéstokány260
Paprikás sertésbordaszelet258
Párizsi borda258
Párolt sonka burgundi módra260
Rakott káposzta255
Rizses sertéshús250
Ropogós malaccomb253
Sertésborda rántva258
Serpenyős sertésborda258
Sertéskocsonya261
Sertésoldalas bajorosan259
Sertéspaprikás250
Sertéspörkölt250
Sertéssült (karaj vagy comb egyben sütve)251
Szerb rizses hús251
Székely sertésborda254
Szűzsült krémmártással253
Tejfölös malacaprólék252
Temesvári sertésborda254
Tordai lacipecsenye257
Tormás malac- vagy sertéshús253
Töltött karalábé255
Töltött káposzta256
Töltött paprika255
Vagdalt hús251
Bárány-, birka-, ürühúsok261
Angolos ürügerinc263
Báránybordák Mornay-mártással262
Bárányborda olaszosan262
Báránycomb pékné módra264
Báránypörkölt erdélyiesen263
Birkagulyás263
Borsos ürü- vagy báránytokány263
Húsvéti báránycomb262
Irish stew (irlandi ürügulyás)264
Rántott bárány261
Töltött bárány261
Tárkonyos bárány262
Ürükotlett angolosan264
Vadhúsok265
Fogoly- vagy fácánbecsinált268
Fogoly lencsepürével268
Nyúlgerinc angolosan265
Nyúlgerinc vadasan265
Nyúl paprikásan 266
Őzcomb vörösbormártásban119
Őzgerinc angolosan, finom fűvel266
Őzgerinc angolosan Lucullus módra266
Sült fogoly268
Szalonnával tűzdelt fácán268
Szalonka sütve269
Szarvascomb brassói módon267
Töltött fácán269
Tűzdelt nyúlfilé118
Vadnyúl erdész módra265
Vaddisznó főzve267
Vadkacsa tejfölösen270
Vadkacsa sütve270
Vadkacsa töltve270
Belsőségek271
Becsináltpacal275
Borjúmájszeletek roston272
Borjúmirigy gazdagon274
Borjúmirigy rántva274
Borjúnyelv rántva274
Gombás borjúnyelv274
Marhanyelv pácolása273
Mirigyrózsa magyarosan274
Májpuding272
Paradicsomos borjúnyelv273
Pirított borjúmáj271
Pörkölt pacal276
Rántott velő273
Szalontüdő275
Tűzdelt májszeletek271
Velő párizsiasan273
Velő tojással272
Vese velővel273
Disznótor276
Disznótoros leves277
Disznósajt278
Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja278
Kolbász277
Májas hurka277
Véres hurka277
Tészták279
Gyúrt tészták281
Barackos gombóc289
Burgonyametélt288
Cigánymetélt285
Darás metélt285
Diós derelye284
Diós metélt282
Gratinírozott sajtos makaróni288
A gyúrt tészta készítése281
Kakaós metélt283
Káposztás kocka284
Lekváros derelye283
Liptói túrós galuska284
Mákos metélt282
Nádasdy-gombóc286
Pozsonyi kocka287
Rakott metélt289
Sajtos derelye283
Sajtos metélt287
Sonkás kocka287
Stíriai metélt289
Szalvétagombóc288
Szilvás gombóc286
Szőlős metélt285
Tejfölös kocka285
Tojásos galuska283
Túrós derelye283
Túrós csusza289
Túrós gombóc282
Túrós metélt290
Kelt tészták291
Aranygaluska293
Cseh fánk292
Dorongfánk292
Farsangi fánk291
Gőzmetélt292
Hajdúsági kacskaringó290
Ízes bukta293
Párnacsücske291
Túrós bukta294
Morzsák295
Bundás alma (boros módra)295
Bundás alma (székely módra)294
Császármorzsa295
Császárrétes294
Daramorzsa294
Kiflimorzsa295
Máglyarakás295
Máglyarakás (diplomata módra)296
Zsírban sült omlós tészták298
Császárfánk296
Forgácsfánk297
Labdarózsa297
Rózsafánk297
Vánkoscsücsök298
Felfújtak, pudingok301
Almafelfújt301
Barackfelfújt300
Besztercei felfújt299
Citromfelfújt299
Cseresznyefelfújt302
Csokoládéfelfújt306
Csokoládépuding299
Csokoládés rizskrokett303
Darafelfújt299
Diópuding303
Finommetélt puding bajor módra304
Habfelfújt302
Hideg diplomata puding305
Ízes omlett302
Kabinetpuding304
Karamellfelfújt300
Kávépuding303
Mandulapuding304
Meggyfelfújt300
Mogyorópuding305
Narancsfelfújt299
Nápolyi gesztenyés puding303
Őszibarackpuding305
Puncspuding306
Rebarbarafelfújt301
Rizsfelfújt298
Rumburgi szuflé301
Szágó felfújt302
Palacsinták306
Almás palacsinta308
Bajor palacsinta309
Creppe-Susette307
Csúsztatott palacsinta308
Diós palacsinta307
Ízes palacsinta306
Káposztás palacsinta308
Krémes palacsinta307
Ordás palacsinta309
Szuflépalacsinta309
Túrós palacsinta307
Rétestészták309
Almás rétes310
Burgonyakrémes rétes311
Cseresznyés rétes310
Darás rétes313
Diós rétes310
Diós szegedi béles (baklava)313
Káposztás rétes313
Mandulás rétes311
Mákos rétes311
Meggyes rétes310
Rizskásás rétes313
Tökkrémes rétes312
Tökös-mákos rétes312
Túrós rétes309
Vargabéles312
Leveles vajas tészták314
Alma köntösben315
Almás tiroli rétes315
Búr kifli314
Krémes béles314
Túrós tiroli rétes315
Túróspástétom315
Tésztakülönlegességek316
Almakrémpite316
Gesztenyehabkifli316
Hűtött omlós tészta316
Mennyei felfújt316
Félvajas nyújtott tészták317
Alapmassza317
Almás lepény320
Baracklepény321
Bécsi táska317
Cseresznyés lepény320
Darázsfészek318
Diós szarvacskák318
Kéményseprőkifli318
Meggyes lepény321
Olasz táska318
Pozsonyi patkócskák319
Pozsonyi tekercs (bejgli)319
Speciális legénytészta319
Szerelmeslevél318
Szilvás lepény320
Túrós lepény más módon320
Égetett tészták321
Francia meggyes lepény322
Képviselőfánk321
Ördögpirula322
Szerecsenfánk322
Tolófánk321
Turkesztáni kiflicskék323
Linzertészták323
Apák kedvence321
Berlini szelet325
Burkolt fantáziacsók327
Cukrász alaplinzer323
Diós linzer324
Diópuszedli327
Erdélyi kürtőskalács326
Formázható linzersütemények325
Fondant készítése322
Gyúrt, fűszeres linzer323
Gyümölcskenyér332
Halászbárkák329
Holdbébi329
Kislányos női szeszély326
Lúdlábszelet324
Mandulás kiflicskék328
Margaretta-szelet327
Mézes puszedli328
Mignon Savarin329
Nizzai kalácska (Savarin)328
Női szeszély326
Orleans-i szelet331
Őszibarackszelet330
Resztelt stangli328
Római szelet326
Stadionszelet330
Svájci linzer323
Szegedi kürtőskalács327
Tealinzer325
Tengerészlinzer324
Vaníliakifli331
Zsófia-szelet331
Torták333
Csokoládétorta334
Diótorta336
Dobos torta333
Gesztenyekrémtorta334
Homoktorta335
Puncstorta333
Rigó Jancsi335
Stefánia-torta334
Sacher-torta335
Kuglóftészták336
Bajor kuglóf337
Egyszerű kuglóf336
Fahéjas kuglóf336
Különlegességek337
Budavár-szelet341
Burgonyás pogácsa, egyszerű344
Gubatészta mákkal340
Gyümölcskocka340
Hajtogatott töpörtyűs pogácsa343
Hangulatkülönlegesség340
Hájas ízes táskák339
Házilag készült kertfatörzs342
Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra342
Juhtúrós pogácsa344
Kakaós habszelet338
Kossuth-kifli339
Likőrös Savarin337
Lomnici csúcs337
Meggyel rakott piskóta342
Omlós töpörtyűs pogácsa342
Omlós Zsíros pogácsa343
Operaszelet338
Salzburgi galuska341
Salzburgi lepény339
Tátra-szelet338
Tükör-epres szelet341
Hideg krémek345
Csokoládékrém345
Gesztenyepüré készítése345
Hideg gyümölcsrizs345
A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése347
A befőzés általános tudnivalói349
Főzelék- és zöldségfélék, salátafélék eltevése352
Csalamádé353
Ecetes paprika354
Ecetes uborka353
Káposztasavanyítás356
Kovászos uborka352
Lecsó eltevése356
Paprikasaláta354
Paradicsom eltevése356
Sózott kapor355
Tök ecetben355
Tök sóban355
Tölteni való paprika354
Vizes uborka353
Uborkasaláta352
Zöldbab ecetben355
Zöldbab eltevése355
Zöldbab sóban356
Befőttek, ízek, dzsemek eltevése357
Birsalmabefőtt360
Birsalmasajt360
Cseresznyebefőtt357
Cseresznyedzsem361
Csipkebogyóíz362
Dinnye cukorban360
Eperbefőtt357
Eperdzsem361
Kajszibarackbefőtt358
Körtebefőtt362
Meggybefőtt358
Meggyíz361
Málnadzsem362
Málnaszörp készítése362
Őszibarackbefőtt359
Rétesmeggy vagy -cseresznye359
Ringlóbefőtt359
Ribiszkedzsem362
Ribiszkeíz361
Rumos cseresznye, meggy vagy szilva359
Sárgabarackíz360
Szilvaíz361
Szirupban eltett eper358
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv