1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Boy

Szerző
Fordító

Kiadó: Szent-István-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 231 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: II. kiadás. Nyomtatta a Stephaneum Nyomda és Könyvkiadó R. t., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Inter arma silent Musae.
A fegyverek zajában alig néhány ember vett tudomást arról a szomorú eseményről, mely a spanyol s vele a katholikus szépirodalmat érte.
1915. június 10-én reggel két... Tovább

Előszó

Inter arma silent Musae.
A fegyverek zajában alig néhány ember vett tudomást arról a szomorú eseményről, mely a spanyol s vele a katholikus szépirodalmat érte.
1915. június 10-én reggel két órakor vívta halálharcát a jezsuiták madridi fogadalmi házában térdenálló társaitól környezve; huszonöt perc mulva fölrepült lelke ahhoz az Úrhoz, akit néhány pillanattal előbb szólítgatott ez édes, utolsó szóval életében: «Ah, én Jézusom !» Merevedő kezében az olvasóval, mintegy az üdvösség horgonyával halt meg P. Luis Coloma y Roldán.
Bár az irodalommal már a Jézus Társaságába lépte előtt foglalkozott, neve mégis csak később vált híressé bájos novellái s regényei által, melyek Spanyolország legelső írói közé tartozónak hirdetik. Elismerte ezt a spanyol Akadémia s egyéb társulatok, melyek egymás után beválasztották tagjaik közé; el Amerika, amely műveinek legmohóbb fogyasztói közé tartozik; el az egész művelt világ, hisz majd minden nyelvre lefordítva sok helyütt közkézen forognak legjobb alkotásai. Helyesen jegyezte meg egy kiváló madridi hirlapíró, hogy nincs a világon ismertebb jezsuita P. Luis Colománál.
Szenvedélyes kritikák folytak mindenfelé szent Ignác e kiváló fiáról s az utóbbi időkben minden súllyal bíró műbiráló hol mellette, hol ellene forgatta pennáját. Széleskörű irodalmi tevékenysége közben sem feledkezett meg arról a ruháról, melyet viselt, sem pedig arról, hogy a kéz, mely betűvel rótta végig a papirost, aznap reggel a tisztaság és igazságosság Urának szentélye és zsámolya volt. Papvolta, mint oly sokszor tapasztalható a spanyoloknál, mondja róla R. Beer, nem korlátozta, hanem csak mélyítette és tágította világnézetét. Vissza

P. Luis Coloma

P. Luis Coloma műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: P. Luis Coloma könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Boy Boy Boy Boy Boy

Könyvtári könyv volt. A borító belső oldalán ragasztásnyom található.

A felső lapélek színezettek.

Állapot:
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
10 pont kapható
Kosárba
konyv