1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Dialógus

Az emberiség anyanyelve

Szerző

Kiadó: Petőfi Lap- és Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN: 963-7257-07-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A kötet a dialógus-problematika néhány elméleti és gyakorlati aspektusára világít rá, mintegy „előszóként" szolgálva az egyes aspektusokat érintő további vizsgálatokhoz, kutatásokhoz és az azokra... Tovább

Előszó

A kötet a dialógus-problematika néhány elméleti és gyakorlati aspektusára világít rá, mintegy „előszóként" szolgálva az egyes aspektusokat érintő további vizsgálatokhoz, kutatásokhoz és az azokra épülő képzési anyaghoz.
A szerzők a dialógus kérdését a napjainkban zajló információs forradalom irányából közelítik meg, rámutatva arra, hogy az új kommunikációs technológiák megjelenéséhez köthető nyelvi, mentális változások és az elektronikus médiumok teremtette kommunikációs, infrastrukturális közeg minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál egy, a globalizáció társadalmi, gazdasági és környezeti következményeit érintő globális dialógus megszületéséhez.
A könyv e felismerés jegyében foglalkozik az új kommunikációs technológiák nyelvre, gondolkodásra, életformára gyakorolt hatásával az információs forradalom alapjain felépülő tudástársadalom kihívásaival magával a globalizációval a globalizáció nemzeti és kulturális identitásra gyakorolt hatásával Mindemellett a szerzők kísérletet tesznek a dialógus, mint elv és gyakorlati stratégia meghatározására, egy, a dialógus eszméjét integráló pedagógiai módszer és az ennek az eszmének a továbbépítését segítő, új antropológia körvonalazásával.
Josef von Ferenczy és Szécsi Gábor közös munkáját a gyakorlat és elmélet egyidejű megjelenítésére irányuló törekvés táplálja. Josef von Ferenczy immár 60 éve halmozódó szakmai tapasztalatait, a közéleti és médiakommunikáció terén kiérlelt elképzeléseit valamint a párbeszéd elvi és stratégiai vetületeit érintő, részben feldolgozott elgondolásai ötvöződnek ebben a kötetben a Szécsi Gábor kommunikációkutató és politikus által végzett kutatások eredményeivel; kommunikáció-, tudomány és ismeretelméleti valamint pedagógiai konklúzióival A gyakorlat felől az elméleti kérdések felé haladó médiamenedzser-professzor és az elméleti kérdések irányából a gyakorlat problémái felé közeledő kommunikációkutató-politikus együttműködésének gyümölcse ez az írás, amelyet érdeklődéssel lapozgathatnak mind a teoretikus, mind a praktikus munkák iránt fogékony olvasók. Vissza

Tartalom

Bevezetés - Globális párbeszéd egy új világmodell jegyében 5.
I. A dialógus mint elv és stratégia
Egy nemzetközi párbeszéd, lehetőségei a globalizáció korában 15.
II. Dialógus és tudástársadalom
A nemzeti és kulturális azonosság megőrzésének lehetőségei a XXI. században 27.
III. Globalitás és identitás
A tanár-diák párbeszéd mint módszertani elv 39.
IV. Dialógus az iskolában 49.
V. Embertudomány - Egy új antropológia felé 59.
Epilógus helyett - Hazánk, Európa 69.
Bibliográfia 71.
A szerzők életrajza 77.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Dialógus
Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
konyv