1.035.531

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hindu halottaskönyv

Fordító

Kiadó: Buddhista Misszió Dokumentáció
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 182 oldal
Sorozatcím: A Buddhista Misszió kiadványai
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Garuda-(Garuda-)Purana, a Mahapurana-k tizennyolc listájában rendszerint a tizenhetedik helyen szerepel, így ViP.III, 6,24; Mark P. 137,11; Bhag P. XII, 13,8 (Sauparna név alatt); Kurma P.I,1,3;... Tovább

Előszó

A Garuda-(Garuda-)Purana, a Mahapurana-k tizennyolc listájában rendszerint a tizenhetedik helyen szerepel, így ViP.III, 6,24; Mark P. 137,11; Bhag P. XII, 13,8 (Sauparna név alatt); Kurma P.I,1,3; Br Vaiv P.IV,133,20; Padma P.IV,J11,93, VI,220,25; Saura P.9 (Jahn S.14); Madhusudana Sarasvati, Prasthanabheda 13. Padma P.VI,263,80, a tizenhatodik helyen említi, hasonlóképpen a Puranák fölsorolása, amely a Gar P.-t önállóan közli (215,16.) A Varaha P. elhagyja, és helyében a Vayu P.-t említi. Alberuni első listájában (India I,130), amely kijelentése szerint szájhagyományon alapszik, tizenötödikként szerepel Tarksya Purana néven. Ahol a Pura-nák fölsorolása a nekik tulajdonított Guna-k (sattvikani, rajasani, és tamasani) szerint történik, így pl. Padma P.IV,263,83, a Gar P. a Visnu-, Narada-, Bhagavata-, Padma- és Varaha-Purana -kal együtt sattvikani, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Vaisnavandi- hoz számít. (Vö.s Wilson Vip.XX.)
A Gar P. a mythikus óriásmadártól, Garudá-tól nyerte nevét, Kasyapa, vagy Tarksa Rsi fiától, amiért Tarksya P. néven is előfordul, "vagy anyja, Vinata után, Vainateya (Vayú P. 11,42,8) néven.
Mivel pedig Garuda, a Suparna nevet is viseli, alkalmankint mint Bhag P.-ből kitűnik, Suparna-ként is említik.
A hindu mythologia szerint Visnu, Garuda kérésére nyilatkoztatja ki e Purana-t, aki azt Kasyapanak adja tovább. Ezen kívül teljesíti még Visnu, Garudának ama kérését is, hogy anyját kiszabadítsa a kígyók fogságából, végül pedig hatásállatává is teszi. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv