1.035.366

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Zorba

Táncjáték két felvonásban


Kiadó: Magyar Állami Operaház-Erkel Színház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 18 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 26 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Néző!

Azt a pici földi életet kell boldoggá tenni, amelyet éppen élünk!
Elsősorban azoknak ajánlom a Zorbát, akik e kijelentéssel egyetértenek. De ajánlom azoknak is, akik manapság nem... Tovább

Előszó

Kedves Néző!

Azt a pici földi életet kell boldoggá tenni, amelyet éppen élünk!
Elsősorban azoknak ajánlom a Zorbát, akik e kijelentéssel egyetértenek. De ajánlom azoknak is, akik manapság nem érzik magukat biztonságban, mert a világon háborúznak, robbantgatnak, bankot rabolnak, mert a nagyvárosokban este nem tanácsos utcára menni, mert veszélyben vagyunk az utakon, mert a Földet ökológiai katasztrófa fenyegeti, mert vírusok leselkednek ránk.. Ajánlom a Zorbát annak az embernek, aki bármikor meghalhat, aki bármikor elvesztheti szerelmét, akit katasztrófa érhet, aki egyik napról a másikra anyagilag tönkremehet... Mindenkinek azt üzenem ezzel a balettal, hogy mégis... Mégis ez a Föld a mi otthonunk, ez az élet a mi életünk, ezt kell boldoggá tennünk.
Hősöm, Zorba ezt a filozófiát vallja: nem számít, hogy gazdag vagy, nem számít, hogy szegény vagy, próbáld az életet boldogan élni.
De ne féljen a kedves Néző! Nem filozófiaórára hívom a színházba. Cselekményes, fordulatos, szórakoztató színházi estére invitálom, ahol megtekintheti Kazandzákisz világhírű regényének balettváltozatát. Ahogy a regényben is vannak, a balettban is lesznek drámai pontok, tragikus sorsú szereplők, de Zorba életderűje, élni tudása mindenen képes felülemelkedni. Ennek a darab végén a néző is tanúja lesz. Hogy hogyan, azt természetesen előre nem árulom el. Csak annyit: kitűnő hangszerelésben fog felcsendülni Theodorakisz híres szirtakija, és...

Jó szórakozást kíván

Keveházi Gábor Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv