1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Das XIX. Jahrhundert in Wort und Bild I-IV. (gótbetűs)

A XIX. század szavakban és képekben I-IV. - Politische und Kultur- Geschichte/Politika- és kultúrtörténet/I.: 1795-1840./II.:1840-1871./III.: 1871-1899./IV.: 1899-1900.

Szerző
Grafikus

Kiadó: Deutsches Verlaghaus Bong & Co
Kiadás helye: Berlin-Lipcse-Stuttgart-Bécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói félvászon
Oldalszám: 1.919 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Gazdagon díszített, dombornyomásos, aranyozott kötéstáblákkal, díszes előzéklapokkal és színezett lapélekkel. Gótbetűs. Első kiadás! Színes és fekete-fehér reprodukciókkal, fotókkal gazdagon illusztrált, melyek közül számos kihajtható.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Hans Kraemer és szerzőtársainak nagyszabású munkája a 19. század politika- és kultúrtörténetét vázolja fel 4 kötetben 1795-től 1900-ig. A mű célja az volt, hogy bemutassa, a különféle fejlődési szakaszok hogyan zajlottak le ebben a 100 évben.
A 19. század a polgári demokratikus forradalmaknak és a modern nemzetállamok kialakulásának a kora. A századra leginkább jellemző társadalmi mozgalom a liberalizmus és a nacionalizmus, a leginkább meghatározó szellemi és művészeti irányzat pedig a romantika és a realizmus volt. Ez az irodalom nagy százada, a leghíresebb nemzeti írók kora. A 19. volt az utolsó évszázad, amelyben még korstílusok uralkodtak, egyben az első, amelynek során felbukkant a 20. századra jellemző stíluspluralizmus.

Tartalom

19. század, történelem, politika, fejlődés, Európa, művészet
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv