1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

XVI-ik Nemzetközi Mezőgazdasági Kongresszus Budapest, 1934. junius 13-20.


Kiadó: XVI. Nemzetközi Mezőgazdasági Kongresszus Szervező-bizottsága
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 109 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fényképekkel és egy kihajtható térkép-melléklettel illusztrálva. Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A művelt országok gazdaszervezeteinek összefogása az első európai agrárválság idején vezetett a Nemzetközi Mezőgazdasági Bizottság megalakulására félszázaddal ezelőtt. Meline Gyula kiváló francia... Tovább

Előszó

A művelt országok gazdaszervezeteinek összefogása az első európai agrárválság idején vezetett a Nemzetközi Mezőgazdasági Bizottság megalakulására félszázaddal ezelőtt. Meline Gyula kiváló francia miniszterelnök mellett a vezérkarban már a megalakuláskor ott volt a magyar agrármozgalom életrekeltője, Károlyi Sándor gróf. Ezen vezérkarral egyetértve, Darányi Ignác földmívelésügyi miniszter rövidesen Magyarország fővárosába hívta egybe a világ mezőgazdáinak kongresszusát abban az évben - 1896-ban - mikor az ország ezeréves fennállását ünnepelte.
Ma, mikor majd negyven év után újból Magyarország fővárosában ült össze a Nemzetközi Mezőgazdasági Kongresszus, megint válságban van a világ mezőgazdasága, mely sokkal nagyobb minden eddigi válságnál s a budapesti kongresszus főtárgyai: a mezőgazdaság talpraállítása.
Negyven év alatt nagy változások történtek, nagy megpróbáltatások zúdultak a civilizált országokra s ezek sorában is talán a legsúlyosabbak Magyarországra. Ez az agrár nemzet azonban nem vesztette el azt a lelki erőt, melyet első királya. Szent István, öntött bele, mikor a földmíveléssel együtt a kereszténységre vezette a magyar népet. Ez a lelki erő adott neki kitartást századokon át minden küzdelemben, valahányszor saját testével kellett védeni a keresztény európai civilizációt a keleti veszedelmek ellen. Ez ad erőt neki mai elesettségében is arra, hogy minden tudásával és akaratával dolgozzon együtt az összes művelt országokkal a mezőgazdaság megmentésére és talpraállítására. Vissza

Tartalom

Előszó
A kongresszus szervezete11
Tiszteletbeli bizottság12
Szervező-bizottság15
A kongresszus titkársága26
Nemzeti propaganda bizottságok27
Hivatalos delegációk33
A kongresszus munkarendje41
A kongresszus részletes napirendje47
Csatlakozó nemzetközi összejövetelek65
Kirándulások69
Nemzetközi háztartási serlegverseny83
Fontos tudnivalók91
Rendezőbizottság92
Hölgybizottság92
Vizumkedvezmények93
Pénzváltás94
Utazási kedvezmények94
Szállodák97
A kongresszus szabályzata103
Budapest térképe (függelék)
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv