1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyorsszámoló

Minden kereskedőnek, iparosnak nélkülözhetetlen


Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 11 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Sok kellemetlenségtől, bosszúságtól menti meg ez a kis könyv mindazokat, akiknek gyors és pontos számolásra van szükségük; kárt, sőt néha még perpatvart is elhárít azoktól, akik megszokják... Tovább

Előszó

Sok kellemetlenségtől, bosszúságtól menti meg ez a kis könyv mindazokat, akiknek gyors és pontos számolásra van szükségük; kárt, sőt néha még perpatvart is elhárít azoktól, akik megszokják használatát. Háziasszonyok, piaci árúsok, kereskedők és mind, akik gyorsan kell hogy kiszámítsák a vásárolt vagy eladott portéka árát, könnyen és gyorsan tájékozódhatnak ebben a kis könyvben.
Tegyük fel, hogy vásároltunk 28 kg. krumplit, kg-ja 16 fillér. Mennyit fizetünk? Felnyitjuk a könyvet arra a lapra, ahol a 16 fillérnek megfelelő egységárat látjuk és a második oszlopban megkeressük a 28-at. Vízszintes sorban mellette áll az ár: 4 P 48 f.
Egy kis gyakorlattal villámgyorsaságot érünk el a számok megtalálásában akkor is, ha bonyolultabb kiszámítást kellene végeznünk. Tegyük fel, hogy 35 m. szövetet vettünk 3 P 60 f egységáron. Akkor a következőképpen járunk el: Felnyitjuk a könyvet a 3 P egységárnál és ott leolvassuk a 35-nek megfelelő árat: 105 P, azután a 60 f-nek megfelelő egységárnál keressük meg a 35 melletti számot: 21. A két összeget összeadjuk: 105 meg 21 = 126 P a fizetendő összeg.
Ez a gyorsszámoló használható lei, dinár, valamint bármely más pénznem számításánál is, mert bármelyik pénznemet akarja átszámítani, ugyanaz a végösszeg jön ki. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv