1.035.479

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Játsszunk mesét

Hét mesejáték

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Csongrád Megyei Tanács Művelődési Központja
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 139 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 16 cm
ISBN: 963-01-9494-5
Megjegyzés: Megjelent 500 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az alsó tagozatos nevelők több éves gondja, hogy a 6-10 éves korosztályú gyermekek számára kevés olyan kiadvány jelenik meg, amely konkrét segítséget adna a gyermekek dramatikus neveléséhez.
A... Tovább

Előszó

Az alsó tagozatos nevelők több éves gondja, hogy a 6-10 éves korosztályú gyermekek számára kevés olyan kiadvány jelenik meg, amely konkrét segítséget adna a gyermekek dramatikus neveléséhez.
A hihetetlen mennyiségű népmesekincs és értékes műköltészeti alkotások kínálják a lehetőséget az eljátszásra, megjelenítésre. Hiszem és vallom, hogy rendezői és gyermeki fantáziával minden mese vagy történet életre kelhet, s így e kincs birtokunkká válhat.
E hét mesejáték közreadásával hiányt szeretnék pótolni. Példát, s ötletet nyújtani ahhoz, hogyan kell pódiumra átdolgozni, látványos mozgássá fejleszteni a néhány szereplős mesék szövegét úgy, hogy az osztályközösség minden tagja egyszerre részesüljön a játék öröméből.
Ezekben a darabokban a különböző képességű, nehezebben oldódó, félénkebb, szegényesebb kifejezőkészséggel rendelkező gyermekek is megtalálják helyüket, szóhoz juthatnak a környezet megformálásakor: fa, kerítés, ház vagy a kandalló szerepében. Ők a főszereplők mellett - könnyed mozgásukkal, szép tiszta beszédükkel segíthetik a cselekményt, A kezdő és záróképek keretbe fogják, a szövegek közé iktatott mondókák, népdalok, versek élénkítik, kiegészítik a történteket.
Minden mesejáték egy alkotó folyamat eredménye. A gyermekek fantáziáját felszabadító spontán játékból jött létre Nagymágocson, az általános iskola "Kincskereső" játszókörének foglalkozásain - s próbákról próbákra csiszolódott, formálódott az előadásig. A dramatikus játszókör 7 év alatt 7 új mesejátékot mutatott be. Játékukat a szakmai zsűri arany oklevéllel jutalmazta, 1983-ban eljutottak a pécsi gyermekszínjátszó fesztiválra is. Vissza

Tartalom

Bevezető
A kiskakas gyémánt félkrajcárja - magyar népmeséből
szerkesztett játék 7
Kőleves - magyar népmeséből szerkesztett dramatikus
játék 33
A rátóti csikótojás - magyar népmeséből szerkesztett
dramatikus játék 49
Répa mese - orosz népmeséből szerkesztett játék 73
Egerek gyűlése - dramatikus játék Benedek Elek meséje alapján 87
A fecske meg a szalmaszál - dramatikus játék Kormos
István verses meséje felhasználásával 105
Didergő király - mesejáték Móra Ferenc meséje alapján 123

Dr. Fehér Károlyné Zsoldos Éva

Dr. Fehér Károlyné Zsoldos Éva műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Fehér Károlyné Zsoldos Éva könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv