1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bartók élete és művei

Szerző
Róla szól

Kiadó: Grill Károly Könyvkiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 144 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A nyomást a Globus Nyomdai Műintézet rt. készítette.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élet legősibb és leghatalmasabb célja a harmónia, keresés. És az is marad mindig: örök cél. Az élet minden megnyilvánulása, a legapróbbtól és legkicsinyesebbtől a legnagyobbig és... Tovább

Előszó

Az élet legősibb és leghatalmasabb célja a harmónia, keresés. És az is marad mindig: örök cél. Az élet minden megnyilvánulása, a legapróbbtól és legkicsinyesebbtől a legnagyobbig és legeyetemlegesebbig, semmi egyéb és semmi több, mint harmóniára való törekvés. A harmónia a megnyugvás, a nyugalom. A hiányérzet kielégítése, bármilyen zaklatottság, ajzottság megszüntetése nyugalmat jelent, testi, vagy lelki nyugalmat, - vag yéppen mindekttőt egyszerre - és a harmónia és nuygalom azonosak.
Általában harmónia alatt a zenei megnyugvást, a muzsika hangainak kellemes összhangját értik. De e szó túlnő önmaga méretein és a természet, az egész világegyetem fölé tornyosul óriási, minden lényeget magában foglaló jelentőségével. Mert a nagy mindenségben mindenkinek és mindennek a sorsa nem más, mint örök vándorlás a harmónia, a megnyugvás, a nyugalom felé. Az élet célja a nyugalomra törekvés. Ez egyaránt jellemző egyénekre és tömegekre, kis tömörülésekre és világhatalmi államokra, állatokra, véglényekre és baktériumokra, a növényekre, sőt, méga holt, élettelen tárgyakra, szerves és szervetlen anyagokra is... Vissza

Fülszöveg

Bartók Béla életét és műveit mutatja be ez a könyv egyszerű és világos eszközökkel. A nagyszerűt és csodálatost csak a legkeresetlenebb módon lehet igazán felfogni és megérteni.
E könyvnek küldetése van. Az, hogy a legszélesebb rétegekben is elterjessze a Bartók-kultuszt, megkedveltesse az ő kétségtelenül hatalmas súlyú és világraszóló művészetét és megmagyarázza a tudomány és széptan eszközeivel annak értékét.
A magyar géniusz Bartók személyében olyan csodálatos értékkel ajándékozta meg a világot, melynek jelentősége és súlya évszázadokra alakítja majd a zene útját és irányát. Korszakot zárt le és korszakot nyit Bartók. Ezt van hivatva megmutatni ez a könyv, nagyoknak, kicsiknek, ép úgy a képzett zenészeknek, mint a zenéhez nem értőknek.

Láng György

Láng György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Láng György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv