1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vaszkó Erzsébet

Katalógus

Szerkesztő
Róla szól
Fotózta

Kiadó: Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága
Kiadás helye: Szentendre
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 51 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN: 963-01-4715-7
Megjegyzés: 27 fekete-fehér reprodukcióval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Vaszkó Erzsébet különös személyisége a hazai kortárs művészetnek. viszonylag kis terjedelmű oeuvre-je nehezen illeszthető be a magyar képzőművészet nagy vonulataiba. Szuverén festőről lévén szó,... Tovább

Előszó

Vaszkó Erzsébet különös személyisége a hazai kortárs művészetnek. viszonylag kis terjedelmű oeuvre-je nehezen illeszthető be a magyar képzőművészet nagy vonulataiba. Szuverén festőről lévén szó, soha nem másolt senkit, iskolához sem sorolható. Életművével kapcsolatban megemlíthető ugyan Gadányi Jenő, Nagy István, későbbi periódusát ismerve Paul Klee neve, ám ezek a mesterek inkább szemléletbeli rokonok, mintsem formaiak.
Vaszkó Erzsébet csendben építette fel sajátos festői világát. Noha a szakma (a művészettörténészek, kollégák) már korán felismerték kivételes tehetségét, a közvélemény alig tudott a festőről.
Ez a kis könyv 1983 májusában a Szentendrei Képtárban rendezett retrospektív kiállítására készült, abban a reményben, hogy a kevéssé tájékozott, de elfogulatlan tárlatlátogatót is meggyőzi a festő kivételes fontosságáról, helyéről a korszerű kortárs magyar művészetben. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv