1.035.160

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tejipari laboratóriumi vizsgálatok

Szerző
Lektor

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 244 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Fizikai és kémiai vizsgálatok
Általános tudnivalók7
Tej9
Mintavétel9
Vizsgálat13
Ízesített tejkészítmények54
Mintavétel54
Vizsgálat54
Savanyútej-készítmények55
Mintavétel55
Vizsgálat55
Tejszín és tejszínkészítmények56
MIntavétel56
Vizsgálat56
Vaj60
Mintavétel60
Vizsgálat61
Vajzsír vizsgálata64
A vajzsír elbomlásának kimutatása72
Savanyító74
Mintavétel74
Vizsgálat75
Író76
Mintavétel76
Vizsgálat76
Túró és túróféleségek77
Mintavétel77
Vizsgálat78
Sajt és sajtféleségek84
Mintavétel84
Vizsgálat85
Savó87
Mintavétel87
Vizsgálat88
Sűrített tej89
Mintavétel89
Vizsgálat89
Tejpor92
Mintavétel92
Vizsgálat92
Savópor94
Mintavétel94
Vizsgálat94
Kazein95
Mintavétel95
Vizsgálat99
Tejcukor99
Mintavétel99
Vizsgálat100
Oltó102
Mintavétel102
Vizsgálat102
Víz103
Mintavétel103
Vizsgálat104
105
Mintavétel105
Vizsgálat105
Sófürdő107
Mintavétel107
Vizsgálat107
Szódabikarbónát107
Mintavétel107
Vizsgálat108
Tejipari mosószerek108
Mintavétel108
Vizsgálat108
H-lúg110
Mintavétel110
Vizsgálat110
Nitrogenol111
Mintavétel111
Vizsgálat111
Kénsav112
Mintavétel112
Vizsgálat112
Tejvizsgálati amilalkohol114
Mintavétel114
Vizsgálat114
A légnedvesség meghatározása116
Bakteriológiai vizsgálatok
Általános bakteriológiai vizsgálatok119
Általános szempontok119
Mikroszkópi vizsgálatok119
Tenyésztéses vizsgálatok132
Tej, ízesített tejkészítmények és édes tejszín137
Mintavétel137
Vizsgálat138
Savanyútej-készítmények, savanyú tejszín, író és savó151
Mintavétel151
Vizsgálat151
Savanyító153
Mintavétel153
Vizsgálat153
Vaj155
Mintavétel155
Vizsgálat155
Túró és túróféleségek156
Mintavétel156
Vizsgálat156
Sajt és ömlesztett sajt158
Mintavétel158
Vizsgálat158
Sűrített tej, tejpor, savópor160
Mintavétel160
Vizsgálat161
Víz161
Mintavétel161
Vizsgálat162
Oltó164
Mintavétel164
Vizsgálat164
Só, vaj- és sajtfesték164
Mintavétel164
Vizsgálat165
Pergamenpapír165
Mintavétel165
Vizsgálat165
Kanna, palack, üzemi berendezések165
Öblítővizes módszer165
Öblítéses módszer166
Érintővizsgálat166
Öntéses módszer166
Köpülő, hordó, láda166
Levegő167
Gyártásmenet bakteriológiai ellenőrzése167
Pasztőrözési hatásfok vizsgálata167
Fázisvizsgálatok167
Érzékszervi vizsgálatok
Az érzékszervi vizsgálatokról általában171
Általános szempontok171
A bírálóbizottság172
A vizsgálat helye, ideje és egyéb körülményei173
A vizsgálat menete173
Érzékszervi vizsgálatok176
Pasztőrözött tej176
Kakaó- és kávéital177
Joghurt és joghurt-aludtej178
Kefír179
Tejföl180
Savanyító181
Vaj181
Étkezési túró182
Körített tehéntúró183
Juhtúró, keverttúró, gomolyatúró184
Pogácsasajt185
Krémsajt186
Camembert-sajt188
Márványsajt189
Csemege romadúr-sajt191
Óvári sajt193
Mosonmegyei csemegesajt194
Trappista-sajt196
Edámi sajt198
Ementáli sajt200
Pannónia sajt202
Parmezán-sajt204
Ömlesztett sajt205
Tejpor207
Függelék209
Irodalomismertetés232

Ketting Ferenc

Ketting Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ketting Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv