1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orosz nyelvtani táblázatok - 1-18 db kártya


Kiadó: MTI-Fotó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Papírmappa
Oldalszám: 18 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Orosz  
Méret: 12 cm x 8 cm
ISBN:
Megjegyzés: Védődobozban. A Művelődési Minisztérium által 20553-28/1984. IX. számon engedélyezett tanári ragozási táblázatok tanulói változata.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A nyelvtani kártyák bemutatják az orosz nyelvtan legfontosabb és a magyarok számára különösen nehéz jelenségeit. Segítik a jelenségek megértését, rendszerbe foglalását, az összefüggések meglátását.
A táblázatok nagyobb része a főnév-, a melléknév- és igeragozást tartalmazza. Mivel a kártyák nagyobb nyelvtani egységeket mutatnak be, tanulmányaink kezdetén még nem mindegyiket tudjuk teljes egészében felhasználni. Az egyes táblázatokon egymás mellett vannak pl. a kemény és lágytövű főnevek, melléknevek vagy az I. és II. ragozású igék. Ahogy és amilyen mértékben haladunk előre tanulmányainkban olyan mértékben és úgy használhatjuk a kártyákat. Már a kezdő fokon érdemes felhasználni őket, még akkor is, ha csak egyes esetvégződéseket, bizonyos személyű igealakokat tanultunk, mert a táblázat segít az egész ragozási rendszer meglátásában, megértésében. Ha pl. csak a kemény tövű főnevek ragozását tanultuk, az illető kártya első oszlopát akkor is tanulmányozhatjuk. Ha már ismerjük a kemény és... Tovább

Fülszöveg

A nyelvtani kártyák bemutatják az orosz nyelvtan legfontosabb és a magyarok számára különösen nehéz jelenségeit. Segítik a jelenségek megértését, rendszerbe foglalását, az összefüggések meglátását.
A táblázatok nagyobb része a főnév-, a melléknév- és igeragozást tartalmazza. Mivel a kártyák nagyobb nyelvtani egységeket mutatnak be, tanulmányaink kezdetén még nem mindegyiket tudjuk teljes egészében felhasználni. Az egyes táblázatokon egymás mellett vannak pl. a kemény és lágytövű főnevek, melléknevek vagy az I. és II. ragozású igék. Ahogy és amilyen mértékben haladunk előre tanulmányainkban olyan mértékben és úgy használhatjuk a kártyákat. Már a kezdő fokon érdemes felhasználni őket, még akkor is, ha csak egyes esetvégződéseket, bizonyos személyű igealakokat tanultunk, mert a táblázat segít az egész ragozási rendszer meglátásában, megértésében. Ha pl. csak a kemény tövű főnevek ragozását tanultuk, az illető kártya első oszlopát akkor is tanulmányozhatjuk. Ha már ismerjük a kemény és lágytövűek ragozását is, akkor a táblázat segít abban, hogy jobban megértsük a hasonlóságot, a két változat közötti különbséget. Van olyan téma, amelyre nem egy, hanem kettő vagy több táblázati is készült. Pl. az igeragozás alapjait bemutató táblázatot már a kezdő fokon is használhatjuk. Később a teljes igeragozást (igeidőket, igemódokat) bemutató kártyát. Vissza

Tartalom

Az I. főnévragozás (hímnem)
Az I. főnévragozás (semlegesnem)
A II. főnévragozás
A III. főnévragozás
A főnévragozás összefoglaló táblázata
A melléknévragozás
A melléknév egyszerű középfoka
Személyes névmások
Igeragozás (kijelentő mód)
- szja végű igék
Igeidők, igemódok
A felszólító mód
Folyamatos és befejezett igepárok
Igekötők a mozgást jelentő igék mellett
Tőhangzóváltozás jelen időben
Elöljárószók
Irányhármasság
A tagadás
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv