1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szép Mikhál I-III.

Regény

Szerző

Kiadó: Révai-kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 379 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Három kötet egy könyvbe kötve. Nyomtatta a Nap nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Nagytiszteletű és tudós Frölich Dávid uram hirét messze föld ismeré azon időkben, tudniillik ezerhatszáz ötven táján, a mikor Magyarországon egész Érsekújvárig és Egerig a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Nagytiszteletű és tudós Frölich Dávid uram hirét messze föld ismeré azon időkben, tudniillik ezerhatszáz ötven táján, a mikor Magyarországon egész Érsekújvárig és Egerig a török szultán, innen Nagyváradig és a Szepességig a római császár , Váradtól a Székelyföldig pedig Rákóczy György erdélyi fejedelem uralkodott; - folyvást hadakozván, hol ketten egy ellen, hol mind a három egymás ellen: a mi igen szép világ volt.
A Szepességen azonban a szomorú idők alatt is a tudományok folyvást virágzottak, s az ottani lyceumokba nem csak Magyarországról, de még a lengyel földről, sőt Sileziából is vándoroltak a tanulni vágyó ifjak: minthogy ott nagyon olcsó volt az élet.
Az nem volt nagy baj, hogy még a szepesi tizenhat városból is tizenhárom a lengyel koronának volt zálogba adva; azért azok Magyarországhoz számíttattak s a lengyel kegyelmes úr volt, megengedte nekik, hogy maguk válasszanak maguknak szepesi grófot, a kinek mindnyájan engedelmeskedjenek; a minthogy akkor, a midőn ezek történtek, épen egy csizmadia mester volt a "szepesi gróf". Kézsmárk, Lőcse és Igló azonban nem voltak elzálogosítva. Vissza

Tartalom

I. kötet 1-114
II. kötet 1-125
III. kötet 1-140

Jókai Mór

Jókai Mór műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Jókai Mór könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III. Szép Mikhál I-III.

A könyv kötése megnyílt.

Állapot:
1.940 Ft
970 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv