1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tavaszi álom/Könnytengeren át

Szerző
Fordító

Kiadó: Világirodalom-kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 222 oldal
Sorozatcím: Lehne Fr. regényei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két mű egy könyvben. Radó Izor nyomdai műintézete nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a Tavaszi álom c. műből:

Meleg, gyönyörű szeptemberi nap. Felhőtlen, nevető, kék ég ragyog az őszi díszben pompázó földre és a nap izzó, nyári meleggel tűz, mintha áltatni akarná az... Tovább

Előszó

Részlet a Tavaszi álom c. műből:

Meleg, gyönyörű szeptemberi nap. Felhőtlen, nevető, kék ég ragyog az őszi díszben pompázó földre és a nap izzó, nyári meleggel tűz, mintha áltatni akarná az embereket, hogy a hidegebb évszak még nem közeledik. Nem birtam elviselni a köpenyt; levettem vállamról és úgy igyekeztem legkedvesebb tartózkodási helyem: a Szt. Anna temető felé.
Tudod, hogy sokat küzdöttem és szenvedtem fiatal éveimben és mikor végre azt hittem, hogy kezemben tartom a boldogságot, irigyül megfosztott tőle a sors. Drága jó férjem hat évi boldog házasság után meghalt és egyetlen édes kis gyermekem nemsokára követte. Nem is akarok beszélni bánatomról. Igyekeztem némán magamba fojtani - csak a jó Isten egyedül látta könnyeimet. Szerencsétlen sorsomat nem kürtöltem világgá, de hajam megszürkült, szemem elhomályosodott.
Egy csendes kis svájci faluban az örökszép természet meggyógyított testileg és enyhítette fájdalmamat. Nyugalmat és megadást küzdöttem ki magamnak, amit azelőtt sohasem hittem volna. A fiatalság tomboló vágyait és reményeit örökre eltemettem. Az osztályrészemül jutott boldogságot végigélveztem - talán sokkal jobban, mint mások - földi szenvedésekkel és fájdalmakkal fizettem érte - talán többet, mint mások. Korántsem lettem azért önző és rideg. Meleg a szivem másokkal szemben, annak ellenére, hogy egyedül és magányosan élek... Vissza

Tartalom

Tavaszi álom1-111
Könnytengeren át1-111
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv