1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Étlapírás négy nyelven

magyar, német, angol, francia

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 218 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Francia  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-222-660-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

E kézikönyv az étteremtulajdonosok, a vendéglősök, fogadósok és az étlapírással foglalkozók számára olyan segédeszköz, amely színvonalasabbá teszi munkájukat, segít megoldani fordítási problémáikat. Lényeges a vendéglátásban dolgozók nyelvtudása mellett, hogy a vendég többnyelvű étlapot is találjon éttermeinkben.

Tartalom

Az étlap és az étrend összeállításának alapelvei 9
Előételek, ízelítők 14
Hideg előételek 14
Hideg tojásételek 14
Hideg ételek 15
Meleg előételek 19
Meleg tojásételek 19
Meleg ételek 23
Mártások 31
Levesek, levesbetétek 38
Levesek 39
Levesbetétek 53
Saláták, savanyúságok; salátaöntetek, dresszingek 56
Saláták, savanyúságok 57
Salátaöntetek, dresszingek 61
Köretek 64
Köretek I. (főzelék- és zöldségfélék) 65
Köretek II. (tészta- és gabonafélék) 67
Hideg köretek 69
Gyümölcsköretek 70
Burgonyából készült ételek, köretek 71
Halakból és hidegvérűekből készült ételek 75
Hideg ételek 75
Meleg ételek 79
Húsételek 87
Marhahúsból készült ételek 88
Borjúhúsból készült ételek 103
Sertéshúsból készült ételek 113
Bárány- és ürühúsból készült ételek 129
Házinyúlból készült ételek 135
Szárnyashúsból készült ételek 136
Rőtvadakból, vadszárnyasokból készült ételek 148
Házi tészták, sütemények 159
Édes mártások, habok, öntetek 172
Tejtermékek, tejes, tejfeles ételek 174
Gyümölcsök, befőttek 180
Gyümölcsök 180
Befőttek 183
FÜGGELÉK 185
Fűszerek, ízesítők 187
Gombák, gombából készült ételek 192
Gombák 192
Gombából készült ételek 193
Halak és hidegvérűek 196
Vajak 199
Hentesáruk, felvágottak 201
Nyers koszt, nyers ételek 206
Fondue 209
Mintaétlap I. 210
Mintaétlap II. 211
Mintaétlap III. 213
Reggeliétlap 215
Étrendminták 216
Magyaros étrend 216
Húsvéti - tavaszi étrend 216
Lakodalmas étrend 216
Karácsonyi étrend 216
Szilveszteri étrend 216
Vadászlakoma 216
Libatoros ebéd étrendje 217
Disznótoros vacsora étrendje 217
Felhasznált irodalom 219

Hetényi Károly

Hetényi Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hetényi Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv