1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A jó házi konyha III.

Így kell főzni. A sütés-főzés tudományának új kódexe/Harmadik rész - Pecsenyék/Köritések - 140 recept

Szerző

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 32 oldal
Sorozatcím: A jó házi konyha
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 140 receptet tartalmaz. Harmadik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A gazdasszony művészetének, a sütés-főzés tudományának uj kodexe jelenik meg a magyar könyvpiacon, ezzel a füzettel, amely Hunyady Erzsébet nagy szakácskönyvének első részét foglalja magában. A háztartási irodalom e klasszikus munkája, amely megtanít, mégpedig tökéletesen a konyhaművészetnek a gyakorlati életben talán mindennél fontosabb tudományára, tíz füzetben lesz teljes és mintegy 1600 receptet fog tartalmazni. Megtalálja benne, amit keres a gazdag és szegény, a középosztálybeli s a milliomos, mindenki, mindent.
A munka terve a következő:
I. Vegyes sütemények
II. Télire való befőzések, főzelékek
III. Pecsenyék
IV. Előételek, gombák és mártások
V. Zsírban sült tészták
VI. Szárnyasok
VII. Hideg ételek
VIII. Levesek és levesbevalók
IX. Felfujtak és puddingok
X. Torták

Tartalom

Marhahúsok
Filé1
Beefsteak1
Beefsteak hagymával2
Beefsteak hagyma nélkül2
Roastbeef2
Roastbeef2
Vesepecsenye pácolva3
Vesepecsenye rozsdás lével3
Paprikás hagymás szelet3
Vesepecsenye gombával3
Tejfeles szelet3
Gömbölyü felsár párolva4
Párolt felsár zöldséggel4
Felsár szeletek borral5
Párolt felsár egészben paprikásan5
Marhapörkölt5
Fasirozott egészben6
Fasirozott egészben, tejfölösen6
Fasirozott pogácskákban6
Fasirizott pogácsa, tejfelesen7
Fasirozott citromosan7
Fehérpecsenye spékelve, fokhagymával7
Fehérpecsenye petrezselyemzölddel és fokhagymával7
Fehérpecsenye sárgarépával töltve8
Fehérpecsenye tojással töltve8
Fehérpecsenye töltve8
Fehérpecsenye párolva vöröshagymával8
Fehérpecsenye párolva8
Fehérpecsenye pácolva9
Hátszin szeletek9
Hátszin (Ramsteak) egészben, göngyölve9
Hátszin-szeletek tejföllel9
Rostélyos piritott hagymával9
Serpenyős rostélyos paprikásan10
Eszterházy-rostélyos tejfölösen, citrommal10
Nyelv kirántva10
Borsos pecsenye11
Nyelv pácolva, tejfölösen11
Nyelv hidegen11
Vegetáriánus szeletek11
Velő kirántva11
Vetrece12
Bundás zsemlye-szeletek12
Borjuhúsok
Borjupecsenye egészben sülve12
Borjukaraj szeletekben12
Borjufelsár (natur) szelet13
Borjuszelet kirántva13
Borjuszelet tejfölösen13
Borjufelsár tüzdelve13
Borjuvesés töltve14
Borjuvesés töltve, más módon14
Borjufelsár töltve14
Borjupörkölt15
Borjutokány15
Borjumáj-pörkölt15
Borjuhus vagdalva, rizzsel16
Borjuláb kirántva16
Borjufüle kirántva16
Borjuvelő kirántva16
Borjuszelet töltve16
Sertéspecsenyék
Sertéskaraj egybesülve17
Sertéskaraj bőrösen egybesülve17
Sertéscomb párolva17
Sertés fehérpecsenye burkolva17
Sertéskaraj szeletekben18
Sertéskaraj szeletekben fokhagymával (Cotelette)18
Sertéskaraj kirántva18
Sertésszeletek parázson sütve18
Sertéspörkölt18
Sertéstokány borsosan18
Sertés lesipecsenye19
Malacpecsenyék
Gyenge malac egészben sülve19
Malactokány19
Malacpörkölt20
Juhpecsenyék
Ürü- vagy juhcomb, tüzdelve20
Juh- vagy ürücomb pácolva20
Juhtokány21
Juhpörkölt21
Báránypecsenyék
Bárány töltve21
Báránycomb sülve, hagymával22
Bárány kirántva22
Báránytokány22
Báránypörkölt22
Gidó vagy kis kecske23
KÖRITÉSEK
Burgonya
Burgonya törve, hagymával23
Burgonya törve, formában23
Burgonyapiré tejjel23
Burgonya sós vizben23
Burgonya hagymával23
Burgonya zöld petrezselyemmel24
Uj burgonya zöld petrezselyemmel vagy hagymával24
Uj burgonya zsirban piritva24
Burgonyacikkek zsirban piritva24
Burgonyaszeletek piritva24
Kifliburgonya24
Burgonyagombóc25
Burgonyapogácsa25
Burgonyakarikák25
Burgonyás tésztából perec vagy más alakok25
Zöldségfélék
Spárga25
Zöldborsó26
Zöldbab26
Karfiol26
Kelkáposzta26
Bimbós kel26
Kelkáposzta és bimbós kel kirántva26
Spenót26
Tök27
Sárgarépa27
Kalarábé27
Kalarábé egészben vagy félben27
Káposzta27
Vegyes köritések
Piritott dara27
Rizs27
Rizs gombával28
Rizs zöldborsóval28
Makaróni28
Makaróni tojással28
Házi makaróni28
Turósperec28
Turósgombóc28
Zsemlyegombóc29
Felvert galuska29
Felvert galuska burgonyával29
Csipegetett tészta29
Tarhonya29
Házi tarhonya frissen29
Házi tarhonya szárítva29
Velő tojással30
Vese velővel30
Gomba30
Gomba tojással30
Gombás tekercs31
Tükörtojás31
Rántotta31
Főtt tojás keményen31
Hideg ételek köritése31
Aszpik31
Gombatészta töltve32
Puliszka32

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet

Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bánffyhunyadi Hunyady Erzsébet könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv