1.035.550

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hajdúszoboszló

A gyógyfürdő 50 éves története


Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nemrég ünnepeltük városunk első írásos említésének (1075) kilencszázadik évfordulóját. S ez a kis könyvecske ismét egy jubileumra emlékeztet: a hajdúszoboszlói gyógyfürdő félévszázados, sok... Tovább

Előszó

Nemrég ünnepeltük városunk első írásos említésének (1075) kilencszázadik évfordulóját. S ez a kis könyvecske ismét egy jubileumra emlékeztet: a hajdúszoboszlói gyógyfürdő félévszázados, sok vesződéssel, de sok örömmel is együtt járó múltját tárja fel a könyv szerzője.
Múltunkat, jelenünket egybevetve azt mondhatjuk, hogy Hajdúszoboszló szerencsés város. A föld nemcsak jó termést ad, hanem olyan kincseket is rejt, amelyeknek világhírünket köszönhetjük. Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy ezek a kincsek egész népünket, országunkat gazdagítsák és szolgálják.
E könyvecskéből és megtudhatja a kedves olvasó, hogy csak a felszabadulás ténye tette lehetővé, hogy a föld méhének kincsét valóban nemzeti értékként kezeljük.
Még nem mindenben tudjuk azt nyújtani amit szeretnénk, s amit elvárnak tőlünk. De az eddigi - több mint három évtizedes - eredményeink birtokában nem lehet kétséges senki számára: újabb terveink, fejlesztési elképzeléseink sem maradnak beváltatlan ígéretek. A fejlett szocialista társadalom építésének körülményei teszik lehetővé számunkra azt, hogy a jövőről, mint reális, elérhető valóságról beszélhessünk. Egyaránt kötelez bennünket az erőteljes továbbfejlődésre mind Hajdúszoboszló város, mind világhírű gyógyfürdője vonatkozásában az ötven éves múlt sok-sok eredménye, becsülettel megharcolt küzdelme épp úgy, mint az a történelmi lehetőség, amely a felszabadulás óta kitárult előttünk.
A jubileum alkalmából köszöntjük a gyógyfürdő áldozatkész, minden tekintetben nagyszerű munkát végző dolgozóit, s ezúttal megköszönjük mindazoknak, akik segítettek nekünk, hogy szívükön viselték városunk sorsát, gyógyfürdőnk jövőjét.
Köszöntjük vendégeinket. Azokat is, akik már jártak nálunk, s vissza-visszatérnek, s azokat is, akik még ezután jönnek el majd hozzánk.
Szűcs Gábor
országgyűlési képviselő Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv