1.035.286

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amber I-II.

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 528 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két kötet egy könyvben. Nyomtatta a Szikra Irodalmi és Lapkiadó vállalat, Nyomdai Rt., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
PROLÓGUS
A kis szobában fülledt, nyirkos volt a levegő. Vad mennydörgés rázta meg as ablaktáblákat és a villám mintha a szoba levegőjét hasította volna keresztül. Senki sem... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
PROLÓGUS
A kis szobában fülledt, nyirkos volt a levegő. Vad mennydörgés rázta meg as ablaktáblákat és a villám mintha a szoba levegőjét hasította volna keresztül. Senki sem merte kimondani, amit gondolt - azt, hogy ez a vihar március közepén nagyon rosszat jelent.
A szülőszobából kivittek minden felesleges bútort. Csak az ágy maradt benn, vagy fél tucat alacsony szék és a bábaasszony szülőszéke. A tűzhely mellett asztal állott, rajta cinn mosdótál, barna zsinór és kés, palackok, kenőcsös tégelyek, meg egy halom puha, fehér gyolcs. Az ágy fejénél nagyon régi, faragott bölcső állt még üresen.
A falusi asszonyok némán álldogáltak az ágy mellett és figyelték, mi történik. Feszült, aggodalmas volt az arcuk. Rész. vét, szánalom, megértés tükröződött a szemükben, amint hol az apró kis vörös csecsemőt nézték, ki most született, hol anyját, hol a bábaasszonyt, aki verejtékezve dolgozott kétrét hajolva a takaró alatt. Egyik asszony, maga is áldott állapotban, odahajolt a gyermek fölé ijedt, szorongó tekintettel. Ekkor az újszülött hirtelen kitátotta száját, nagyot tüsszentett, azután felsírt. Az asszonyok megkönnyebbülten néztek össze.
- Sarah - szól halkan a bába. A terhes asszony feltekintett, halkan váltottak néhány szót, aztán, míg a bába megfürdette a gyermeket meleg vörösborban, Sarah benyúlt a takaró alá és gyengéd, de határozott mozdulattal gyúrni kezdte a szülőasszony alsótestét Közben szorongó tekintete lassan rémültté változott, de újra megkönnyebbült, amint az ágyon fekvő asszony kinyitotta szemét és mereven ránézett.
Sápadt volt és beesett az asszony arca, a hosszú gyötrelem jelei látszottak rajta. Szemei, mintha beljebb süppedtek volna, sötét, fekete karikák övezték. Mintha csak könnyű, világosszőke hajában lett volna még fiatalság és élet, bontott hajában, mely ott feküdt feje körül a párnán. Erőlködve beszélni próbált, de hangja alig volt suttogásnál erősebb.
- Sarah... Sarah... az én kicsikém sír? Vissza

Fülszöveg

Minden idők leghíresebb történelmi románca Amber St. Clare életét meséli el, aki a XVII. századi Anglia polgárháborús zűrzavarában nemesek törvénytelen gyermekeként születik, és egy parasztcsalád neveli föl. A gyönyörű nővé cseperedő Amber mit sem sejt előkelő származásáról, de úgy érzi, többre hivatott annál, hogy egy falusi gazda feleségének egyhangú életét élje. Egy napon katonák érkeznek Marygreenbe, s a tizenhat éves lány rögtön beleszeret az egyikbe, a fiatal és jóképű Lord Carltonba. Londonba szökik vele, ám néhány együtt töltött, mámoros hónap után állapotosan, pénztelenül az utcára kerül. A saját kárán tanulja meg, hogy boldogulhat ebben a csalókkal és képmutatókkal teli városban, és mivel nem lehet a szeretett férfi felesége, elhatározza, hogy ravaszsága, bátorsága és főként szépsége révén bármi áron, de kiharcolja magának a legnagyobb kiváltságot, amelyet a kor Angliájában egy nő megszerezhetett - II. Károly király kedvenc ágyasa lesz.

Kathleen Winsor

Kathleen Winsor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kathleen Winsor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Amber I-II. Amber I-II. Amber I-II. Amber I-II. Amber I-II. Amber I-II. Amber I-II. Amber I-II. Amber I-II. Amber I-II.

A borító kissé foltos, élei és sarkai kopottak. A lapélek és néhány lap foltosak, a könyv kötése megnyílt. Az előzéklapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
4.960 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba
konyv