1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Köztéri szobrok, emléktáblák Szombathelyen

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Hazafias Népfront Városi Bizottsága
Kiadás helye: Szombathely
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nagy szüksége van országunknak hazájukat szerető emberekre. A hazát nem általában szeretjük, hanem szülőföldünkön, lakóhelyünkön, szűkebb hazánkon keresztül. Főként akkor, ha otthon érezzük ott... Tovább

Előszó

Nagy szüksége van országunknak hazájukat szerető emberekre. A hazát nem általában szeretjük, hanem szülőföldünkön, lakóhelyünkön, szűkebb hazánkon keresztül. Főként akkor, ha otthon érezzük ott magunkat.
Az otthonosság érzésének kialakulásához nemcsak barátságos, gondozott környezet, békés életviszonyok, hanem kreatív, értékteremtő hétköznapok és tartalmas ünnepek is kellenek. Viszonyunk csak azzal alakulhat ki, akár jó, akár rossz, akit vagy amit ismerünk. Ha szűkebb hazánkat tartalmasnak, értékeket teremtőnek és őrzőnek tudjuk megismerni, akkor leszünk képesek becsülni és szeretni is.
Szombathely művészeti értékeit, illetve történelmi és tudományos értékein emléket állító műalkotásait és kőbe vésett feliratait vette leltárba ez a kötet, nagy igyekezettel, szorgalommal és szeretettel.
Köszönet érte mindazoknak, akik megalkotásában közreműködtek. Úgy érzem, külön is illik itt megemlékezni a HNF Városi Bizottsága mellett működő Ifjúsági Honismereti Munkabizottságról és a Zrínyi Ilona Utcai Általános Iskola Honismereti és Helytörténeti Szakkörének gyűjtőmunkájáról, hiszen fontos és hiánypótló munkát végeztek.
Őszintén remélem, hogy nagyon sokan kézbe veszik e nagyrészt társadalmi munkával létrehozott könyvet, elmélyülnek majd Szombathely kétezer éves múltjában, megerősítik ismereteiket és önbecsülésüket. Vissza

Tartalom

Előszó 5
Közreműködő Vállalatok 6
I. Emléktáblák 7-57
II. Szobrok, domborművek 59-119
Utóhang 121
Felhasznált irodalom 121
Névmutató lelőhely szerint (I. Emléktábla) 123-124
Névmutató lelőhely szerint (II. Szobrok, domborművek) 123-124
Névmutató kronológia szerint (Emléktábla) 124-125
Névmutató kronológia szerint (Szobrok, domborművek) 125-126
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv