1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mi atyánk

Tíz meditáció

Szerkesztő

Kiadó: Református Zsinat Iroda Sajtóosztálya
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-300-469-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"Tizenöt éve vagyok rendszeres imádkozó életet folytató ember s itt, ez áhitatsorozat elején megvallom, hogy az életem legnagyobb kincsének a Krisztus bírása után azt tartom, hogy imádkozhatom.... Tovább

Előszó

"Tizenöt éve vagyok rendszeres imádkozó életet folytató ember s itt, ez áhitatsorozat elején megvallom, hogy az életem legnagyobb kincsének a Krisztus bírása után azt tartom, hogy imádkozhatom. Mindent, amivel bírok, ezzel az ásóval ástam ki. Amivé lette, az imádkozás által lettem. Ha nem tudtam volna imádkozni, úgy érzem, elsatnyult és elveszett volna az életem."
A szerző, akinek 1991-ben volt születésének 100. évfordulója, mindját ezzel a személyes vallomással kezdi első meditációját a Miatyánkról. Reá úgy emlékeznek, mint "hatásos" igehirdetőre. Úgy tűnik, itt is erről van szó: már bevezető szavaival rögtön meg akarja ragadni a szíveket. Ő maga se tagadja, hogy ezzel csakugyan hallgatói bizalmát kívánja megnyerni. Mégis sokkal többről van itt szó, mint afféle igehirdetői hatásvadászatról, fogásról.
Mert Szabó Imre valóban imádkozó ember volt. Vallomásának minden egyes szava úgy igaz, ahogy leírta. Bár fasori és budapesti esperesi szolgálata rengeteg idejébe került, mégis egész életében rendszeresen naplót vezetett. És e rendszeresen vezetett napló nem volt egyéb, mint rendszeres imanapló. Amikor Draskóczy István megírta Szabó Imre életrajzát, ez az imanapló volt szinte egyedüi forrása, de mégis elegendő ahhoz, hogy belőle egész életét rekonstruálhassa.
Szabó Imre tehát legbensőbb és legdrágább kincsét teszi ki önvallomásában - és tíz meditációjában a Miatyánkról. Nyilván azzal a céllal, hogy hallgatói, illetve most már e könyvecske olvasói számára is ugyanazt jelentse az imádkozás, amit számára jelentett. Ezért Szabó Imre családja örömmel járult hozzá, hogy a Református Sajtóosztály kiadásában újra - sokadikszor - megjelenjen a könyvecske. Vissza

Tartalom

Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben9
Szenteltessék meg a Te neved17
Jőjjön el a Te országod25
Legyen meg a Te akaratod, mint a mennyben, úgy itt a földön is34
A mi mindennapi kenyerünket add meg minekünk ma43
Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek50
Ne vígy minket a kísértetbe59
De szabadíts meg a gonosztól68
Mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörrökké76
Ámen84
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Mi atyánk
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba
konyv